IBM ulaže milijardu dolara u Linuks

Izvor: Blic, 18.Sep.2013, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IBM ulaže milijardu dolara u Linuks

Komapnija IBM je objavila da će uložiti milijardu dolara u promociju Linuksa koji je glavni konkurent operativnom sistemu Vindouz.

Ovo je već drugi put da IBM ulaže ovoliku svotu u Linuks nakon što su 2000. pokušali da ga što bolje promovišu.

Od tad traje i bitka sa Majkrosoftom čiji su čelnici tvrdili da Linuks krši čak 235 prava o patentima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a pretili su i tužbama. Bez uspeha, jer se dosta korisnika ipak okrenulo ovom operativnom sistemu. Pre svega velike firme pa i internet giganti Gugl i Fejsbuk.

S druge strane Linuks je daleko od toga da ozbiljnije ugrouzi Vindouz. Procenat novih servera koji rade na Linuks je tek 23 dok 49 odsto njih koristi Vindouz, pokazali su poslednji rezultati istraživanja.

Prema prvim najavama IBM će novac uložiti u razvoj “klauda” koji će biti napravljen na Linuksovim serverima. Oni će omugućiti potrošačima besplatno testiranje ovih servera.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IBM ulaže milijardu dolara u Linuks

Izvor: Dzungla.org, 18.Sep.2013

Komapnija IBM je objavila da će uložiti milijardu dolara u promociju Linuksa koji je glavni konkurent operativnom sistemu Vindouz. . OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.