Grim Fandango se vraća na velika gejmerska vrata

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grim Fandango se vraća na velika gejmerska vrata

Jedna od najomiljenih video igara za PC s kraja devedeseih XX veka, Grim Fandango, vraća se na gejmersku scenu i to simultano za PC (Windows, Linux, Mac), ali i PS4 i Vita.

Grim Fandango je avanturistička crno-humorna igra, koja bi mogla da se opiše kao "dan mrtvih sreće film noir" i koju je LucasArts objavio 1998 godine za Windows računare.

Vođa ekipe koja je napravila igru bio je Tim Šafer, a ona je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila prva avanturistička igra koju je LucasArts napravio sa 3D grafikom koja je "zalepljena" na prerenderovanu statičnu pozadinu.

Kao i u drugim LA avanturističkim igrama igrač kroz komunikaciju sa brojnim drugim likovima otkrtiva detalje priče, ali i istražuje, skuplja i koristi objekte koji mu pomažu da složi kockice koje nedostaju - sve to uz puno odličnih dijaloga i crnog humora. Priča prati Manuela "Manija" Kalaveru, koji pokušava da spasi Mercedes.

Remasterovana verzija "Grim Fandanga" najavljena je još na Sonijevoj koferenciji tokom E3 2014 i razvio ju je Šafov studio Double Fine Productions. Još nije saopšten datum izlaska novog "Grim Fandanga".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grim Fandango se vraća na velika gejmerska vrata

Izvor: B92, 11.Jul.2014

Jedna od najomiljenih video igara za PC s kraja devedeseih XX veka, Grim Fandango, vraća se na gejmersku scenu i to simultano za PC (Windows, Linux, Mac), ali i PS4 i Vita...Grim Fandango je avanturistička crno-humorna igra, koja bi mogla da se opiše kao "dan mrtvih sreće film noir" i koju je LucasArts...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.