Dva nova Asus  Ubuntu Linux laptopa

Izvor: ITsvet.com, 18.Okt.2012, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva nova Asus Ubuntu Linux laptopa

Obzirom na skori početak dostupnosti novog Windows 8 operativnog sistema nije nimalo iznenađujuće da se počinje pojavljivati veliki broj uređaja koje karakteriše ovaj operativni sistem. Međutim, u moru informacija o novim Windows 8 laptopovima, stiže nam i informacija da je kompanija Asus najavila dva nova laptopa sa Ubuntu Linux distribucijom. Reč je o modelima koji se mogu naručiti i sa Windows i Linux OS-om u zavisnosti od želje kupca. Prvi je Asus F201E koji karakteriše 11.6“ HD ekran, 1.1GHz Intel Sandy Bridge dual core Celeron procesor. Drugi model je Asus X201E, koji je dostupan po ceni od $550. Ovaj model karakteriše Core i3 procesor i 4GB DDR3.
Pogledaj vesti o: Linux

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Google Chromebook računar za internet

Izvor: Mondo, 19.Okt.2012, 10:51

Iako prva serija jeftinih računara nazvana Chromebook, iz Google radionice, nije imala naročit uspeh, kompanija ne odustaje – stigao je novi...Novi Chromebuk izgleda modernije, ima displej od 11.6 inča, izrađen je od metala, što mu daje veću čvrstinu i izdržljivost i baterija mu traje do šest...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.