AMD prikazao Seattle A57 deo

Izvor: ITsvet.com, 08.Maj.2014, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMD prikazao Seattle A57 deo

AMD je pojasnio da planira da isporuči Seattle 28nm 64-bitne ARM bazirane procesore kasnije ove godine i sada je prikazao da ovaj procesor može da pokreće Fedora Linux. Kompanija je podelila nekoliko detalja o ovom procesoru uključujući neke brojke. Seattle A serija ARM baziranih APU ima do osam A57 baziraih jezgara i do 4MB deljene L2 i 8MB deljene L3 memorije. Serverima odgovara L2 i L3 memorija i upravo iz ovog razloga pomenuti procesor će naći svoje mesto u brojnim serverima. Platforma podržava do 128GB memorije po CPU i naravno multi CPU mogućnosti za Seatle su obavezne. Platforma takođe podržava DDR3 i DDR4 memoriju sa ECC.
Pogledaj vesti o: Linux

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Novi Amazon Kindle Fire tableti će koristiti MediaTek procesore

Izvor: HwGurus.com, 09.Maj.2014, 01:12

MediaTek procesori više nisu samo deo jeftinih uređaja koji se prodaja uglavnom na nerazvijenim tržištima Dalekog istoka. Nedavne glasine kažu da Google planira jefitniji Nexus telefon koji će upravo koristiti 64-bitni MediaTek procesor, a nove nezvanične informacije ukazuju na to da će povoljnjiji...

Nastavak na HwGurus.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.