Zvezda domaćin u Leskovcu i Loznici – očekujem da imamo šampiona Evrope

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 22:47

"Zvezda domaćin u Leskovcu i Loznici – očekujem da imamo šampiona Evrope"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na RTS-u i tom prilikom govorio o sportskim dešavanjima u Srbiji.

On se dotakao priče o fudbalskoj infrastrukturu, stadionima koji se grade širom zemlje, kao i glavnog Nacionalnog stadiona koji će biti u Surčinu.

"Za koji dan otvaramo stadione u Leskovcu i Loznici, sve kriterijume zadovoljavaju. Sa nama će na jedan od stadiona doći Čeferin da otvori. On je 'Bog' u UEFA i raduje se otvaranju stadiona. On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zna šta znači fudbalska infrastruktura. Kreće uskoro otvaranje Nacionalnog stadiona. Stadion u Zaječaru izgleda kao 'Alijanc arena', iako je mali. Timok i Dubočica nisu veliki, ali zar treba mafijaški da se biraju sredine? Birali smo tamo gde treba fudbal da se razvija. Klubovi će sami da se pojave da igraju. A gde će Partizan i Zvezda da igraju kad krenu da rade svoje užasne stadione? Čuo sam predlog da Zvezda razmišlja da pola igra u Leskovcu, a pola u Loznici, da bi privukla Republiku Srpsku i na jugu Srbije gde ima procentualno najveći broj navijača", rekao je Vučić.

"Naš stadion biće na mnogo boljem mestu nego što je 'Alijanc arena' u Minhenu. Od Novog Beograd do stadiona će se stizati za 9,10 minuta, možda za 12,13 zbog toga što još nije uređen početak Vojvođanske. Tu se gradi i Odbojkaški nacionalni centar".

Dotakao se predsednik Vučić i košarkaških aktuelnosti.

"Srbija je zaslužila da ima dva predstavnika u Top 8. Zvezda je nesrećno izgubila neke utakmice. Ima jednog od najzanimljivijih igrača, koje publika obožava. Nije za mene pitanje da li će Kampaco ostati, to je pitanje za rukovodstvo Zvezde. Kao navijač bih voleo. Partizanu želim svu sreću u Top 8 i da odu na završni turnir".

"Mislim da KK Crvena zvezda ima najuspešnije sezone i ne vidim razloga da bi se tamo menjalo rukovodstvo. Oni će odlučiti da li će Čović ostati. Ulažemo mnogo u naše klubove i zato sam srećan što imamo puno uspeha. Zato očekujem da imamo šampiona Evrope u naredne dve, tri ili četiri godine", zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.