Život je u veštini

Izvor: JUGpress.com, 17.Sep.2018, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Život je u veštini

LESKOVAC

Udruženje za pomoć MNRO Leskovac realizuje socio-edukativni program „Život je u veštini“ u sportskom kompleksu Beli Kamen na planini Vidojevici, nadomak Prokuplja.

Cilj programa je sticanje veština za samostalni život dece i mladih sa smetnjama u mentalnom razvoju, posebno veština samopomoći i samoposluživanja u domenu higijene, ishrane, stanovanja, kreativnog i fizičkog vaspitanja.

Ove godine programom su obuhvaćena šest >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << korisnika usluge Dnevnog boravka DUGA i šestoro dece, članova Udruženja.

Namenjen je deci i mladima, koji po proceni stručnjaka zahtevaju treći i četvrti stepen podrške, na osnovu skale procene opšte funkcionalnosti korisnika.

Deo polaznika programa se na ovaj način priprema za nove usluge osamostaljivanja – male kućne zajednice.

Polaznici se nalaze u pratnji dva stručna radnika, saradnika i lekara, koji sa njima individualno rade kroz intenzivne usluge podrške.

Program je u formi projekta podržao na konkursu za finansiranje udruženja iz oblasti socijalne zaštite grad Leskovac u iznosu od 260.000 dinara.

Na ovaj način se izlazi u susret deci i mladima sa smetnjama koji potiču i iz socijalno ugroženih porodica.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Prokuplje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.