„Žene za mir“ i leskovačke odbornice: Svi smo jednaki!

Izvor: juGmedia, 10.Dec.2016, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Žene za mir“ i leskovačke odbornice: Svi smo jednaki!

LESKOVAC – Svi ljudi rođeni su slobodni, sa jednakim dostojanstvom i pravima, upozorile su danas članice Odbora za rodnu ravnopravnost grada Leskovca i organizacija „Žene za mir“.

One su povodom Međunarodnog dana ljudskih prava organizovale akciju podele promotivnog materijala sa posebnim akcentom na narušavanje prava žena.

Deklaracijom se štite gradjanske, političke, ekonomske, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << socijalne i kulturne slobode i prava čoveka  –  od prava na život i slobodu do prava na dostojanstvo, privatnost, socijalnu sigurnost i udruživanje„, kazala je predsednica Odbora i odbornica u lokalnom parlamentu Ljiljana Božuta.

Ujedinjene nacije usvojile su 1948. godine Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima, u kojoj je istaknuto da su ta prava univerzalna i da ne zavise od nacionalne, državne, ideološke, socijalne i kulturne pripadnosti.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Ista prava za sve

Izvor: JUGpress.com, 10.Dec.2016

LESKOVAC..Članice Odbora za rodnu ravnopravnost grada Leskovca,  u saradnji sa organizacijom Žene za mir,  deljenjem promotivnog materijala na platou kod bivše Modne kuće želele su da ukažu sugrađanima da bez obzira na ideološku, državnu, nacionalnu, kulturnu i neku drugu pripadnost, imaju...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.