Izvor: JUGpress.com, 02.Mar.2024, 23:26

“Zdravlje” opet poraženo

LESKOVAC

Košarkaši Zdravlja poraženi su u utakmici 23. kola Prve košarkaške lige Srbije. Od njih je u Leskovcu bila bolja ekip „Radničkog“ iz Kragujevca, rezultatom 78:82 (19:16, 32:19, 12:22, 15:25). Domaći tim je sjajno odigrao prvo poluvreme. Poveli su sa 6:0 i naterali trenera gostiju da već nakon minut ipo zatraži tajm aut. to je urodilo plodom, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je je u 3. minutu trener domaćih tražio tajm-aut, s obzirom da su gosti poveli sa 6:11. Nakon toga „Zdravlje“ polako preuzima kontrolu igre i nakon prve četvrtine vodi sa 19:16. U drugoj četvrtini raspucani domaćin pogađa šest trojki (od ukupno deset), koristi nepreciznost gostiju, ovaj period dobija ubedljivo i na poluvreme odlazi sa velikih 16 razlike (51:35). U nastavku potpuno druga slika. Gosti polako pristižu rezultatski zaostatak, igrači „Zdravlja“ gube koncentraciju, postaju neprecizni, što je verovatno i posledica umora, s obzirom da imaju samo sedam zdarvih igrača. Rezultat je koliko toliko u korist „Zdravlja“, da bi u 36. minutu prešao na stranu gostiju 73:74, što je ostalo i na kraju – 78:82 za „Radnički“.

Za ekipu „Zdravlja“ su igrali: D. Jović 23 (7 skokova, 4 asistencije), Gavrilović 4, Tasić 5, Dugalić 2 (7 skokova), Blakni 8 (7 skokova), Kalahan 18 (4 skoka), Đorđević – Marinković 18.

U sledećem, 24. kolu Prve košarkaške lige Srbije „Zdravlje“ gostuje u Čačku gde će odmeriti snage sa istoimenim domaćim timom. (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Košarka,   Kragujevac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.