Izvor: JUGpress.com, 24.Okt.2020, 13:34

Zbog javnih nabavki za izgradnju stadiona zatražena hitna sednica Skupštine

LESKOVAC

Dan nakon pete održana je i 6. sednica Gradskog veća Grada Leskovca na kojoj je razmatran predlog izmene i dopune br. 2 Plana nabavki za 2020. godinu. Zoran Novaković, šef Odeljenja za javne nabavke je u obrazlaganju predloga rekao da se ukazala potreba za izmenom zato što se Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj Gradske uprave grada Leskovca obratilo Odelljenju za javne nabavke sa zahtevom za izmenom i dopunom Plana nabavki za 2020. godinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
„Grad Leskovac je sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije potpisao sporazum o zajedničkom sprovođenju javne nabavke usluge izrade projekta za izvođenje radova, izvođenje radova i projekta izvedenog objekta za objekat gradskog stadiona „Dubočica“ u Leskovcu, gradskog stadiona „Kraljevica“ u Zaječaru i gradskog stadiona „Lagator“ u Loznici. Sporazumom je predviđeno da Kancelarija sprovodi postupak javne nabavke zajedno sa gardovima Leskovac, Zaječar i Loznica. Zbog toga je potrebno da se izvrši izmena i dopuna Plana javnih nabavki i doda sledeća pozicija: Partija 1 – izrada projekta za izvođenje radova, izvođenje radova i izrada projekta izvedenog objekta za objekat gradskog stadiona „Dubočica“ u Leskovcu, procenjene vrednosti 2.054.994.997,84 dinara bez PDV-a. S obzirom da je Skupština grada Leskovca usvojila Plan nabavki za 2020. godinu, neophodno je da se usvoje izmene i dopune istog kako bi se nabavke sprovele u potpunosti s važećim zakonskim propisima koji regulišu oblast javnih nabavki.“

U raspravi koja je usledila jedino je gradonačelnik Goran Cvetanović imao pitanje i tražio pojašnjenje od svojih sardanika zbog čega u Loznici takvu odluku donosi Gradsko veće, a u Zaječaru gradonačelnik to potpisuje i rešava.

„Kako je moguće da se isti problem rešava drugačije od grada do grada? Da je to kao što je u Zaječaru ili Loznici, kod nas bi to već bilo rešeno. Vi stalno radite nešto drugačije u odnosu na druge gradove.“

Iz ovih razloga Gradsko veće je zatražilo od predsednika Skupštine Grada Leskovca Aleksandra Đurovića da u ponedeljak 26.10.2020. zakaže sednicu Skupštine grada po hitnom postupku na kojoj će biti samo ova tačka dnevnog reda.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.