Izvor: JUGpress.com, 06.Jun.2019, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završni pripremni čas za osmake u Leskovcu

LESKOVAC

U leskovačkoj biblioteci održan je završni čas pripremne nastave iz srpskog jezika za učenike osnovnih škola pod nazivom „Pamet u glavu“. Pripremna nastava je trajala kontinuirano tokom cele školske 2018/2019. godine i ovo je šesta godina kako ova ustanova omogućava grupi učenika osmog razreda da se što bolje pripreme za polaganje prijemnog ispita iz srpskog jezika male mature. Nastavu je održala Jadranka >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Jović, diplomirani bibliotekar i profesor srpskog jezika koja se nada da će se nastaviti tradicija da svi polaznici nastave u biblioteci upisuju željene smerove, a da su među najbolje plasiranim kad je test iz srpskog jezika u pitanju.

„Svi ti dobri rezultati su plod rada pre svega dece, njihovih nastavnika u matičnim školama i onoga što ovde obnavljamo. Deci je ova nastava interesantna možda i zato što im je ovde malo udobnije da obnove svoje znanje stečeno u matičnim školama iz srpskog jezika. Ne važan momenat je ušteda kućnog budžeta za njihove roditelje, pošto oni ionako imaju puno troškova vezanih sa svoje male maturante. Ono je što je nama najbitnije je da smo uspeli da za ovih osam meseci naučimo da negujemo i čuvamo srpski jezik, jezik koji ima najsavršenije pismo na svetu, načemu mogu da nam svi drugi zavide.“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.