Izvor: JUGpress.com, 10.Okt.2019, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je obijanje prostorija Osnovne škole “Kosta Stamenković” tajna?

LESKOVAC

Iako se o provali u Osnovnoj školi “Kosta Stamenković” u Leskovcu uveliko priča po gradu ni u policiji ni u školi ne žele da kažu ništa o ovom dogadjaju, čak ni da li ima štete.

Prema informacijama koje su javili roditelji redakciji JUGpressa , a za koje pokušavamo da dobijemo potvrdu ili demantij od zvaničnih organa već dva dana , tvradi se da su maloletnici provalili u ovu školu i napravili >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << štetu za koju roditelji tvrde da iznosi oko 200.000 dinara, da je bilo lomljave .

Medjutim, portparol Policije prave Leskovac Boban Zdravković je rekao JUGpressu da “policija ima prijavu” ali da ništa drugo ne može da kaže i uputio nas je na školu.

U školi kažu da direktor nije tu, da se vraća u ponedeljak.

A zamenica direktora Ivana Stojanović kaže da su joj “rekli” da ne može ništa da kaže o ovom dogadjaju jer je “postupak u toku”.

Na pitanje ko joj je to rekao, kaže “školski policajac”.

Naše pitanje da li može bar da nam kaže okvirno kolika je šteta konsatuje “Vi mene navodite sad da vam kažem” !?

Na konstataciju novinara da će JUGpress da objavi kako nam je rekla da ne može ništa da kaže. povišenim glasom zaključuje “Vi novinari možete da pišete šta hoćete”.

Na naše pitanje šta mi novinari to pišemo “šta hoćemo” a ona je sama rekla da ne može ništa da nam kaže ne dobijamo odgovor već omanju raspravu.

Znači, provala bila, deca, roditelji i grad pričaju o tome. samo oni koji treba da daju prave informacije , koje bi predupredile nagadjanja “nemaju informacije” ili “ne mogu da govore o tome.

Ali su novinari opet krivi i za to što će da objave ono što su im napred navedeni rekli.

A to što se ništa ne govori zvaničo o provali može da se označi i kao prikrivanje dogadjaja, štete, da ne nabrajamo dalje.

Pri tome je sasvim nejasno kako to što će se javnost obavestiti o tome kolika je šteta uticati na istragu.

Sem ako ne želi da se prikrije dogadjaj, šteta, počinioci.

(Fotografija iz arhive JUGpressa)

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.