Za razvoj ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu 17 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jul.2023, 14:59

Za razvoj ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu 17 miliona dinara

Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek danas je u Leskovcu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem potpisao ugovor za razvoj ženskog i omladinskog preduzetništva vredan 17 miliona dinara. Na konkurs će moći da se prijave sve preduzetnice do 35 godina iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a najveći iznos koji će moći da dobiju je 300.000 dinara.

Đerlek je istakao da će čak trećina ukupnog budžeta izdvojena za regionalni razvoj biti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << opredeljena ka jugu i istoku Srbije, jer je, kako kaže, svestan da se mikro i mala preduzeća trenutno nalaze u teškoj situaciji i da neretko dolazi i do zatvaranja tih preduzeća.

To nismo smeli da dozvolimo da se desi u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, moramo da ulažemo i u mala i u srednja preduzeća bivajući svesni da su jedni od bitnijih faktora rasta i razvoja i okruga i regiona, ali u celoj državi. Izdvojili smo 17 miliona, a pored finansijskih sredstava obezbedili smo i edukaciju i sticanje znanja iz oblasti preduzetništva i unapređivanja poslovanja - rekao je Đerlek.

Ugovor o razvoju ženskih i omladinskih preduzeća, po rečima direktorke Jablaničkog i Pčinjskog okruga Dragane Belenzade, potpisalo je 8 opština iz ta dva okruga, a ceo projekat trebalo bi da bude završen do decembra.

U projektu učestvuju Leskovac, Bojnik, Medveđa i Vlasotince iz Jablaničkog okruga, a Vranje, Trgovište, Surdulica i Vladičin Han uz Pčinjskog okruga. Svi prijavljeni kandidati će najpre morati da prođu obuku nakon raspiivanja javnog poziva. Ceo projekat bi trebalo da se realizuje do decembra. Moći će da se prijave žene do 35 godina, već postojećih preduzeća, radi se o bespovratnim sredstvima, a jedan grant biće od 300.000 dinara - rekla je Belenzada.

Ugovor ispred lokalnih samouprava sa ministrom popisao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je dodao da će iz budžeta Grada za razvoj ženskog preduzetništva biti izdvojeno dodatnih 7 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Grad Leskovac prepoznao potrebe mladih i ženskog preduzetništva"

Izvor: B92, 21.Jul.2023

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju projekta "Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu", koji će zajedno realizovati gradovi Leskovac i Vranje i opštine Vlasotince,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.