Izvor: JUGpress.com, 21.Jul.2023, 23:27

Ubuduće smanjiti posledice nepogoda

LESKOVAC

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je Pečenjevce i razgovarao sa porodicama čija su domaćinstva oštećena usled vremenskih nepogoda početkom jula. On je okupljenim meštanima poručio i da će se država truditi da ubuduće što više smanji posledice nepogoda.

„Više ćemo ulagati u infrastrukturu, jer su vremenske prilike nepredvidive. Grad Leskovac će >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << imati svu pomoć Ministarstva i države. Sredstva za pomoć smo opredelili u pet kategorija i potrudićemo se da pomognemo svim domaćinstvima koja su pogođena, ali i da radimo na daljim sistemima zaštite radi prevencije“.

Sa ministrom su bili i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, načelnik Gradske uprave Grada Leskovca Miloš Cvetanović i direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić. Oni su obišli i most u Pečenjevcu na kojem je usled bujičnih voda oštećena kamena temeljna konstrukcija i ograda. Gradonačelnik Cvetanović je ministra upoznao sa podatkom da ljudi koji više od 70 godina žive u Pečenjevcu nisu svedočili takvim neprilikama, a načelnik Gradske uprave sa stanjem koje je usledilo nakon istih, kao i sa detaljnim planom sprečavanja poplava u ovom kraju grada. (kraj) IS/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.