Za pošumljavanje 13 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za pošumljavanje 13 miliona dinara

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan potpisao je danas ugovore sa predstavnicima gradova Pirot, Užice, Kraljevo i Leskovac i opština Senta, Srbobran i Alibunar kojima će, na osnovu konkursa Ministarstva, iz sredstva Zelenog fonda Srbije biti dodeljeno oko 13 miliona dinara za pošumljavanje u ovoj godini.

Trivan je naglasio da je pošumljavanje jedan od najvažnijih zadataka u zaštiti životne sredine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da je neophodno da se sve lokalne samouprave dosledno i trajno angažuju na unapređenju javnih površina pod šumom, saopštilo je Ministarstvo.

Kako se navodi, na konkurs je stiglo 19 prijava.

Ministarstvo je budžetom za 2019. godinu opredelilo 41 milion dinara za projekte pošumljavanja.

Sredstvima Zelenog fonda u 2019. godini sufinansirano je 12 jedinica lokalne samouprave za realizaciju 13 projekata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sedam lokalnih samouprava dobilo sredstva za pošumljavanje

Izvor: Beta, 03.Sep.2019

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan potpisao je danas ugovore sa predstavnicima Pirota, Užica, Кraljeva, Leskovca, Sente, Srbobrana i Alibunara kojima će biti dodeljena sredstva iz Zelenog fonda Srbije za pošumljavanje u 2019. godini u ukupnom iznosu od 13,02 miliona dinara.Sredstva...

Nastavak na Beta...

Za pošumljavanje 41 milion dinara – dobar plan deli opštine od novca

Izvor: RTS, 03.Sep.2019

U Srbiji je pošumljeno svega 30 odsto teritorije, a plan je da pod šumama bude 40 odsto. Za to je ove godine Ministarstvo zaštite životne sredine namenilo 41 milion dinara. Novac mogu da dobiju sve lokalne samouprave, a potrebno je samo da imaju planove za pošumljavanje. Na osnovu njih sredstva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.