Izvor: JUGpress.com, 04.Jul.2022, 18:49

Za popločavanje trotoara u ulici Moše Pijade potrošili 9,9 miliona, popločavanej do gradskog trga još 9,4 miliona

LESKOVAC

Za popločavanje trotoara u ulici Moše Pijade potrošeno 9,9 miliona dinara a najavljen je danas i nastavak popločavanja do gradskog trga koji će građane Leskovca koštati još 9,4 miliona dinara.

Tako budžet grada pune svi ali se veliki novac daje samo za uređenje trotoara, tako je to danas nazvano, samo u centru grada.

Trotoare van najužeg centra, što znači par stotina metara oko Bulevara oslobođenja, koji su u užasnom stanju puni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << rupa koje ugrožavaju bezbednost građana, niko ne pominje.

A povodom završetka rekonstrukcije trotoara u ulici Moše Pijade gradonačelnik Goran Cvetanović je održao konferencija za medije na kojoj je rekao da je u ovu svrhu namenjeno za budžeta grada 9,9 miliona dinara

„Rekonstrukcija glavne pešačke komunikacije se nametnula kao jedan od prioriteta kako zbog dotrajalosti dosadašnjeg trotoara, ali i zbog velike frekvencije naših uvaženih sugrađana, turista i prijatelja. Plan je da se u predstojećem periodu nastavi sa uređenjem centra, tako da nas u najskorijem mogućem roku očekuje uređenje poteza od ulice Kosta Stamenković do centralnog gradskog trga gde će biti urađeno popločavanje trotoarskih površina i kolovoza. Za te namene iz budžeta grada biće izdvojeno dodatnih 9,4 miliona dinara, očekujemo početak radova u tekućem mesecu.“

Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ rekao je je da je, pored popločavanja, urađena i zamena loših ivičnjaka i ugradnja novih baštenskih ivičnjaka, nivelisanje šaht poklopaca, nivelisanje vodovodnih kapa, odnosno, urađena je kompletna sanacija ove trotoarske površine, a radovi su tako izvedeni da će biti parkiranja tamo gde ga je i ranije bilo.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.