Izvor: JUGpress.com, 02.Okt.2020, 16:06

Za 220 metara atmosferske kanalizacije u Zelenoj zoni 13,5 miliona iz budžeta

LESKOVAC

U Zelenoj zoni je otpočelo uređenje kanalizacione mreže koja će služiti za odvođenje atmosferskih voda. Uređuje se deo dužine 220 metara, za šta je namenjeno 13,5 miliona dinara. Sa ovim i prethodno izvedenim radovima biće pokrivene sve parcele u iznosu od 510 metara i problem atmosferskih voda u Zelenoj zoni će biti u potpunosti rešen. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović smatra da je ova investicija veoma značajna jer kroz Zelenu zonu svakodnevno prođe >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << 3700 radnika zaposlenih u britanskoj kompaniji Aptiv. On je naznačio i potencijal Zelene zone, jer je firma „Statovac komerc“ kupila parcelu na Zelenoj zoni i da je u procesu dobijanja dozvole za izgradnju distributivnog centra.

„I preostale parcele čekaju svoje investitore, već je objavljen javni oglas za otuđenje parcele u Zelenoj zoni površine 1,2 hektara. Pretpostavljam da bi sve parcele već bile zauzete da nas nije zadesila pandemija virusa korona, jer je interesovanje investitora pre toga bilo veliko. Stoga pozivam sve privrednike i preduzetnike da svoj kapital ulože u ovu industrijsku zonu jer je grad Leskovac i zvanično stavljen na listu najatraktivnijih mesta zahvaljujući BFC sertifikatu koji smo od NALED-a po četvrti put dobili sa 96,33% ispunjenih kriterijuma prvi u Srbiji.“

Ljiljana Mihajlović, tehnički direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ pojasnila je tehničke komponente radova, podsetivši da je prošle godine ovde počela izgradnja atmosferske kanalizacije u dužini od 290 metara.

„Sa izgradnjom ove kanalizacije u dužini od 220 metara kompletiraće se cela projektovana kanalizaciona mreža. Kanalizacione cevi i šahte su od polietilena velike gustine, cevi se spajaju elektofuziono i postavljaju se na betonske stope debljine 20 cm. Sve cevi su predviđene za ugradnju na malo većoj dubini od 6-8 metara, jer je primetno da su ovde iskopi veliki i široki. Sva atmosferska voda će biti prihvaćena u šaht koji je ugrađen 2019. godine i odatle betonskim kanalom preusmerena u reku Veternicu.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.