Vučić otvorio prugu kod Leskovca i obećao bolji život

Izvor: JužneVesti.com, 25.Apr.2017, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić otvorio prugu kod Leskovca i obećao bolji život

Više od 45 km pruge na deonici od Niša do Preševa je rekonstruisano i sada će, kako je rečeno u Leskovcu, mašinovođe moći, umesto dosadašnjih 50 km/h, da voze i 120 km/h. Puštanju rekonstruisane pruge u rad prisustvovao je premijer i budući predsednik Aleksandar Vučić koji je rekao “da će ove godine svi građani osetiti poboljšanje”.

Rekonstrukcije dela pruge na Koridoru 10 rađena je u nekoliko faza, a poslednja faza Vinarce-Đorđevo, završena je pre >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nekoliko dana i to pre roka.

Radovi na rekonstrukciji nekoliko pružnih deonica na jugu Srbije započeti su 2016. godine, a za njihovu rekonstrukciju izdvojeno je nešto više od 30 miliona dolara. Sve poslove obavila je firma Ruskih državnih železnica.

U okviru projekta je rekonstruisano 11 putnih prelaza, od čega su četiri u samom gradu Leskovcu, a samo za uređivanje tih prelaza utrošeno je 400.000 dolara - piše na zvaničnom sajtu Vlade.

Kako je rečeno u Leskovcu, ovo je prva rekonstrukcija pruge od Niša prema Preševu još od šezdesetih godina prošlog veka.

Odgovarajući na pitanja novnara, premijer Vučić je rekao, kako piše na zvaničnom sajtu SNS, da je u aprilu zabeležen suficit i da očekuje da se i godina završi u plusu. Shodno tome, najavio je povećanje plata, penzija i minimalca.

Više od pola milijarde dinara smo ili uštedeli ili zaradili. Ove godine će bukvalno svi građani osetiti poboljšanje - rekao je Vučić.

Uvećanja je najavio “za pred kraj 2017. godine”.

Sve je to postignuto, piše na sajtu SNS, zahvaljujući građanima koji su, kako je rekao, pokazali da ne veruju onima koji nude laka rešenja, već znaju da se nešto može postići samo teškim radom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.