Izvor: N1 televizija, 18.Dec.2017, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikend iza nas: Vatreni obračuni, tuče, paljenja automobila

Za nama je buran vikend - ubistvo i ranjavanja iz vatrenog oružja, ispred i u klubovima u Beogradu i Leskovcu, paljenje službenog auta zamenika načelnika niške policije. Međutim, ministar policije negira da se u Srbiji desio talas nasilja jer, kako kaže, ti slučajevi nisu međusobno povezani.

Izvor: N1

Sukob gostiju i obezbeđenja započeo je u noćnom klubu "Nana" u beogradskom naselju Senjak. Ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kluba tuča je nastavljena kada je jedna osoba, pucajući iz revolvera, ubila 27-godišnjeg Aleksandra Savkovića, a ranila Adila Isenovića.

Ministar Stefanović kaže da je policija na tragu osumnjičenom za ubistvo.

"Ima privedenih za ovo krivično delo, mislim da je privedeno četvoro, i da se za dva lica još traga. Ali, mislim da ćemo veoma brzo rešiti ovo, mi ne možemo da sprečimo izvršenje svakog krivičnog dela, ne može ni jedna zemlja, ali možemo da kaznimo one koji to rade", navodi ministar Stefanović.

Policija nije uspela da spreči ni osobe koje su nekoliko sati pošto je završen uviđaj na Senjaku, baš na noćni klub "Nana" bacile dva molotovljeva koktela.

Stefanović kaže da inspektori pretpostavljaju da i taj napad ima veze sa ubistvom. Inače, ubijeni Aleksandar Savković imao je kriminalni dosije, a bio je i pripadnik navijačke grupe Rada - Junajted Fors.

"Zabrinjava da je to ubistvo u navijačkim krugovima, da je ubijen vođa navijača, a s obzirom na ono što se desilo na poslednjem derbiju, na Partizanovom stadionu, ne vidimo da se taj problem rešava, vidimo da se pojavljuju sve novi i novi slučajevi", navodi novinar Vuk Cvijić.

A novi slučaj pucnjave, i to u kaficu, desio se iste noći kada i ubistvo ispred "Nane". Naime, u Leskovcu su dvojica muškaraca ranjena kada su u jedan kafić upali naoružani napadači.

I tu nije kraj napadima u noći između subote i nedelje. U Nišu je zapaljen službeni auto zamenika načelnika policije. I to je sedmi po redu automobil koji je u poslednja dva meseca izgoreo u podmetnutom požaru u tom gradu.

"Potpuno mi je neprihvatljivo da bilo kom građaninu bude zapaljen auto, pogotovo nekom iz policije i očekujem da ili brzo reše taj slučaj, ili da se brzo povuku sa mesta čelnih ljudi niške policije. Prosto - ili radite taj posao ili ga ne radite", kaže ministar Stefanović.

On se poziva i na zvaničnu statistiku i navodi kako ona pokazuje da je u Srbiji za prvih 11 meseci 2017. ubijeno 67 ljudi. To je, tvrdi Stefanović, najmanji broj ubistava još od 2000. godine.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ministar negira da se za vikend desio talas nasilja

Izvor: N1 televizija, 18.Dec.2017

Za nama je buran vikend - ubistvo i ranjavanja iz vatrenog oružja, ispred i u klubovima u Beogradu i Leskovcu, paljenje službenog auta zamenika načelnika niške policije. Međutim, ministar policije negira da se u Srbiji desio talas nasilja jer, kako kaže, ti slučajevi nisu međusobno povezani...Izvor:...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.