Izvor: Luftika.rs, 17.Jun.2020, 11:49

Vi na glasanje, mi vama asfalt: Kukulovce posle najve bojkota dobilo ultimatum

Nakon što su meštani leskovačkog sela Kukulovce najavili da će zbog  neispunjenih obećanja bojkotovati izbore 21. juna, predstavnici vlasti su brže-bolje pojurili da ih odgovore od te namere.
Naime, ekspresno je započeto asfaltiranje puta kroz selo, koje finansiraju „Putevi Srbije“, iako su lokalni putevi u nadležnosti grada Leskovca.
Dok pojedini meštani kažu da su opet ucenjeni, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da asfaltiranje nije povezano >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << sa predizbornom kampanjom.
Meštani su pretili bojkotom izbora ukoliko se ne ispuni obećanje dato još 2017. godine – da u selo Kukulovce stigne asfalt. Ubrzo nakon pisanja medija, selo su posetili gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak koji su obećali asfalt do nedelje, 21. juna i republičkih i lokalnih izbora.
A nakon obećanja – stigle su i mašine u selo. Obećanje iz 2017. godine počelo je da se ispunjava tek nakon pretnje meštana bojkotom, koji sada imaju različita mišljenja, pišu Južne vesti.
Dok su neki pristali da izađu na izbore ukoliko dobiju asfalt, neki su nezadovoljni što se na ovakav način rešavaju problemi. Meštanin Nenad Mitrović kaže da asfalta ne bi bilo da njihova odluka nije izašla u više medija, pa nadleži nisu imali kud.
„Kada su prvi put došli ljudi iz lokalne samouprave, a meštani tražili obećano, nije bilo dogovora, jer je rečeno da to ne može da su uradi. Kada su novinari preneli priču i kada smo poslali poruku da ćemo bojkotovati izbore, tada je došla svita sa Drobnjakom. Meštani treba da znaju da su asfalt omogućili građani Leskovca i Srbije i mediji koji su imali svoju ulogu. Ovo je ponižavanje sopstvenog naroda. Uslovljavanje, ucena za asfalt“, kaže Mitrović.
Pitanja zbog čega „Putevi Srbije“ finansiraju ove radove i u čijoj je to nadležosti upućena su ovom preduzeću, ali odgovor još nije stigao.
Selo Kukulovce, sedam kilometara od Leskovca, postalo je poznato u javnosti po visokoj izlaznosti na predsedničkim izborima 2017. godine, koji su u ovom selu ponovljeni zbog niza nepravilnosti, a nakon ponavljanja Aleksandar Vučić osvojio je 95,67 odsto glasova.
Botovske muke: SNS im je obezbedila uhlebljenje i sada to moraju javno da objave

Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.