Izvor: JUGpress.com, 16.Jun.2020, 23:40

Velja Ilić i Narodni blok sa trubačima šetali kroz Leskovac

LESKOVAC

Prvi na listi Narodnog bloka za republičke izbore Velimir Ilić izjavio je u Leskovcu da je želja ove koalicije da vladajuća stranka ne uspe da na ovim izborima osvoji dvotrećinsku većinu i na taj način promeni Ustav.

„Tako bi ih onemogućili da potpišu sporazum o predaju Kosova, jer je to izdaja i ne može se uraditi bez referenduma. Čak i da Vučić dobije dvotrećinsku većinu na izborima, to mu ne daje pravo da radi sa državom šta >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << hoće. Ja sam iz koalicije sa Aleksandrom Vučićem izašao onog trenutka kada je otišao Tomislav Nikolić, jer me je Nikolić i pozvao u koaliciju. Ali, dogodilo se da je on prosto oteran, mada se nešto nije ni branio, i ostavio nas na milost i nemilost Aleksandru Vučiću koji je doveo jednu potpuno novu ekipu. Nisam verovao da će tu da se pojavi jedna Ana Brnabić, Trivanova, kao i ceo Dinkićev kabinet, da će da vaskrsne Vesić, Beba Popović, Cane Subotić, Peconi… Čitav tim ljudi koji je bio potpuno izbačen iz igre je vraćen na velika vrata i zauzeo je pozicije. U vladi je imalo više julovaca nego nas iz nekadašnje opozicije, tako da sam se ja pozdravio s njima i otišao.“

Ilić smatra i da ne treba otvarati jeftine firmi sa strancima, nego te subvencije davati i domaćim investitorima.

„Ne dolaze stranci u Srbiju da je razviju i obogate, već da bi preko jeftine radne snage uzeli i ovo malo sirotinje što imamo. U ovom kraju se neakd mnogo proizvodilo voća, plasiralo u svet i zarađivalo. Sada je sve to stalo. Zatvoreni su giganti kao što je bilo „Porečje“ u Vučju i sve je zamrlo i ako ovde postoji dobra infrastruktura koju smo mi godinama pravili. Meni je ružno kada Zorana Mihajlović kaže da se pre nje ništa nije gradilo. Ja sam ovde u svakom selu barem jedan put napravio i to svi meštani znaju. U svom mandatu napravio sam preko 4000 kilometara puteva…“

Ilić je sa članovima Narodnog bloka iz Leskovca prošetao gradom u pratnji trubača iz Guče, jer kako je rekao „želi malo da razveseli narod“.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.