Izvor: JUGpress.com, 08.Apr.2019, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina opozicionih odbornika bojkotuje sednicu leskovačke Skupštine

LESKOVAC

Na konferenciji za medije odbornici Demokratske stranke obrazložili su razloge zbog čega neće učestvovati u radu 30. sednice Skupštine Grada Leskovca. Odbornica Jelena Spirić je pozvala kolege iz svih odborničkih grupa da javno upitaju zašto nije sprovedena jednoglasna odluka sa sednice održane 15. i 16. januara da se sredstva namenjena za drugu dnevnicu odbornica uplate na račun Nacionalnog udruženja roditelja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dece obolele od raka (NURDOR).

„To do danas nije urađeno, niti je bilo ko od odbornika dobio svoju dnevnicu. To je ne samo bahato, nego i bedno. Kako se sporovode odluke koje su manje senzitivne i koje se tiču većih finansijskih sredstava, kada se ne sprovode odluke u kojima se pomaže bolesnoj deci? Podsećam da se radi o sumi od oko 137.000 dinara.“

Odbornik Saša Stojanović je najpre podsetio da je ova stranka „na vreme ukazivala na sve greške ovogodišnjeg budžeta Grada Leskovca, dokazujući da je ovakav budžet samo jedan običan cirkus; da je situacija više nego alarmantna, što dokazuje i planirani rebalans, samo par meseci posle njegovog izglasavanja. Već smo rekli, budžeti normalnih gradova se dele na razvojne, socijalne i projektne; budžet našeg grada, dok njime vladaju SNS-ovci, može da bude samo tragičan, komičan i, kao ovaj rebalans, tragikomičan. Naime, osnovnim budžetom je planirano kreditno zaduženje od čak 400 miliona dinara, iako smo na vreme upozoravali da je to megalomanski, nerealno, jednostavno nemoguće; da nesreća bude veća, zaduženje je planirano bez saglasnosti nadležnog ministarstva o kreditnom zaduženju, a šta je obavezan uslov za donošenje skupštinske odluke. Ali, kada su to zakoni bili važni SNS-u? Novim rebalansom kreditno zaduženje smanjeno je sa planiranih 400 miliona na 180 miliona, što dokazuje da stanje u budžetu uopšte nije onako ružičasto kakvim naprednjaci žele da ga prikažu, već naprotiv, stanje je katastrofalno! Tačnije, ova nesposobna vlast sada i javno priznaje da će prihodi Grada Leskovca biti smanjeni za 220 miliona; takođe, ova vlast priznaje i da će investicije u infrastrukturu (gradski trg i ulica Radeta Žunića, na primer) biti umanjene za taj iznos. Drugi razlog zašto DS neče učestvovati na današnjoj skupštinskoj sednici je i predlog za izglasavanje Pravilnika o izmenama sistematizacije gradske uprave. Naime, ova vlast predlaže da za posao poreskog inspektora više ne bude potreban „položen državni ispit“ već insistira na „položenom pravosudnom ispitu“ kao da posao inspektora ne mogu obavljati i druge profesije!? Da situacija bude još apsurdnija, za poslove pružanja pravne pomoći građanima više nije potreban pravosudni ispit već samo položen državni stručni ispit!? Dakle, finasije će kontrolisati pravnici, bez znanja o ekonomiji, a građane će zastupati bilo ko sa državnim ispitom, bez znanja o pravu. Pošto od januara ove godine Grad Leskovac nema lice koje pruža stručnu pravnu pomoć građanima, Leskovac je postao jedini grad bez mogućnosti da njegovi građani dobiju i ovakvu vrste pravne zaštite.“

Stojanović smatra i da postoji na stotinu razloga zbog kojih Demokratska stranka misli da održavanje današnje skupštine nema nikakvu svrhu i zbog čega neće prisustvovati ovoj političkoj farsi.

Na pitanje novinara JUGpressa zašto sa njima nije i odbornik Dveri odbornici DS-a su rekli da sa njima i on bojkotuje sednicu kao deo koalicije Saveza za Srbiju.

Stojanović je naglasio da iskreno veruje da će i odbornici grupe „Zajedno za Leskovac“ bojkotovati rad skupštine „s obzirom da imamo veoma slične stavove po pitanju rada ove lokalne vlasti.“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.