Uručeni ugovori leskovčanima za samozapošljavanje

Izvor: JUGpress.com, 05.Okt.2017, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručeni ugovori leskovčanima za samozapošljavanje

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, danas je u sali Skupštine grada, podelio ugovore pojedincima koji su prošli na konkursu za samozapošljavanje u okviru realizacije mera Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje.

On je istakao da je jedan od osnovnih ciljeva grada Leskovca da pruži podršku preduzetništvu i da su u tu svrhu, tokom ove godine, izdvojena značajna novčana sredstva. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

“Od 2013. do 2016. godine izdvojeno je preko 113 miliona dinara. Zahvaljujući ovim sredstvima za tri godine otvorene su 189 preduzetničkih radnji i sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da od tih 189, 150 radnji i danas funkcioniše, što znači da je novac otišao u prave svrhe. Kad je reč o ovoj godini za realizaciju Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, predvidjen je 21 milion dinara. Što se tiče samozapošljavanja, grad izdvaja 5 miliona dinara, kao i Nacionalna služba za zapošljavanje. Uz pomoć ovih sredstava, 54 preduzetnika će pokrenuti sopstveni posao. Iznos subvencija je 180.000 dinara, za tehnološke viškove 200.000 dinara i za osobe sa invaliditetom 220.000 dinara”, rekao je Cvetanović koji je uveren da će Leskovčani uspeti u razvijanju posla.

Nakon uručenja ugovora, preduzetnik Stefan Ružić iskoristio je priliku da se zahvali gradu i NSZ-u na novčanoj subvenciji u iznosu od 180.000 dinara.

“Još više sam zahvalan na prilici koju su nam ukazali, da pokrenemo sopstveni biznis, a u mom slučaju to je advokatska kancelarija. Možda ćemo u budućnosti zaposliti i nove, mlade ljude”.

Ružić je dodao i da se sa 180.000 dinara može pokrenuti mali biznis, ali da u poslu nije najbitniji novac, već ideja i tržište. Medjutim, kako kaže, ova novčana podrška bila im je preko potrebna.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.