Upravni sud poništio medijski konkurs iz 2015. godine

Izvor: juGmedia, 10.Dec.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upravni sud poništio medijski konkurs iz 2015. godine

LESKOVAC – Upravni sud u Nišu poništio je konkurs za sufinansiranje medijskih projekata grada Leskovca iz 2015. godine i vratio na ponovno odlučivanje, a po tužbama Aleksandre Jovović, vlasnice leskovačkog portala „Infoport“ i „Simplicity“ D.O.O iz Niša u okviru kojeg je internet portal „Južne vesti“.

Tužena je zapravo Uprava za društvene delatnosti koja je raspisala konkurs i izabrala tročlanu komisiju za odlučivanje.

U slučaju „Infoporta“ >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sud navodi da u obrazloženju komisije nisu navedeni razlozi zbog kojih medijski projekat nije odobren, a kod niškog „Simplicity“, koje je tražilo dva miliona a dobilo 50.000 dinara, stoji da nisu dati razlozi u pogledu kriterijuma vrednovanja medijskog projekta.

Osim toga oni koji su odličivali rukovodili su se, navodi se, „diskriminitorskim kriterijumima prema kome prioritet u sufinansiranju projekata imaju pre svega leskovački mediji, što je nezakonito“.

Jugmedia nije uspela od pravnika iz leksovačke lokalne samouprave da dobije razjašenje celog slučaja, odnosno, posledica ove presude.

Nezvanično nam je, međutim, rečeno da je napravljena greška što je u odluci komisije naveden stav da prioritet imaju lokalni mediji, ono što zapravo rade sve lokalne samouprave, ali malo suptilnije, tako što svoj stav saopšte usmenim putem članovima komisjije.

Tako je, na primer, niška lokalna samouprava ove godine podelila preko 60 miliona dinara isključivo niškim medijima, odbacivši sve projekte van tog okruga, osim jednog beogradskog sa iznosom od 200.000 dinara, uz najčešća obrazloženja da su projekti navodno – opšti.

Ni jedno novinarsko udruženje, nije reagovalo na kršenje zakona u Nišu, na koji se u leskovačkom slučaju pozvao „Simplicity“ D.O.O iz Niša.

Grad Leskovac će morati u roku od 15 dana da isplati sudske troškove tužiocima u iznosima od 35.870, odnosno, 34.890 dinara.

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Upravni sud poništio medijski konkurs

Izvor: OkRadio.rs, 10.Dec.2016

LESKOVAC – Upravni sud u Nišu poništio je konkurs za sufinansiranje medijskih projekata grada Leskovca iz 2015. godine i vratio na ponovno odlučivanje, a po tužbama Aleksandre Jovović, vlasnice leskovačkog portala „Infoport“ i „Simplicity“ D.O.O iz Niša u okviru kojeg je internet portal...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.