Izvor: JUGpress.com, 23.Avg.2022, 18:05

Umro general Božidar Delić

LESKOVAC-BEOGRAD

Pokret ” Nema nazad – iza je Srbija ,,iz Leskovca je danas ostao bez svog ”TATE,, kako su ga borci zvali,,otiso nam je general Bozidar Delic.

Zivećeš večno u našim srcima i sećanju.

Leskovački gradski odborce sutra će organizovano u 18 h zapaliti sveće  u crkvi Odžakliju u Leskovac i u vremenu od 19 h u prostorijama >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kancelarije pokreta u ulici Svetozara Markovica br.32. , zgrada Cvećar odati počast svom generalu. Pozivamo borce i sve ljude kao i članstvo pokreta da odamo sutra u crkvi nasem  GENERALU pocast kakvu zaslužuje”, navodi taj Pokret.

Potpredsednik Skupštine Srbije i narodni poslanik, penzionisani general Božidar Delić preminuo je u 67. godini.

Rođen je 8. januara 1956. godine u selu Petrovac kod Đakovice na Kosovu i Metohiji.

Delić je bio srpski političar, narodni poslanik, penzionisani general-major Vojske Srbije i Crne Gore, bivši potpredsednik Skupštine Srbije (2007-2012), nekadašnji član Srpske radikalne stranke (2006-2008, 2011-2020) i Srpske napredne stranke (2008-2011).

Nakon parlamentarnih izbora 2020. godine, kada Srpska radikalna stranka nije prešla cenzus, zajedno sa potpredsednikom SRS Nemanjom Šarovićem ušao je u sukob sa predsednikom Vojislavom Šešeljom, zbog čega su obojica isključena iz članstva.

Ubrzo su osnovali “Pokret ljubav vera nada”, čiji je Šarović bio predsednik, a Delić zamenik predsednika. U januaru 2022. objavljeno je da je napustio pokret “Ljubav vera nada” i osnovao pokret “Nema nazad – iza je Srbija” sa kojim je nastupio na opštim izborima u Srbiji 2022. u koaliciji NADA, čiji je bio nosilac izbrone liste na parlamentarnim izborima.

Učestvovao je u ratnim sukobima u Hrvatskoj (1991-1992), obavljao je dužnost načelnika štaba 715. motorizovane brigade Vojske Republike Srpske u vreme sukoba u Bosni i Hercegovini, bio je komandanta 549. mehanizovane brigade Vojske Jugoslavije (1995-1999) tokom oružanih na Kosovu i Metohiji, a potom komandant Beogradskog korpusa.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.