Ukinuta osuđujuća presuda protiv bivšeg gradonačelnika Leskovca

Izvor: Radio 021, 04.Jan.2017, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta osuđujuća presuda protiv bivšeg gradonačelnika Leskovca

Veće Apelacionog suda u Nišu ukinulo je prvostepenu osuđujuću presudu protiv bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića i još dve osobe i vratilo slučaj na ponovno suđenje Višem sudu u Leskovcu.

Sudsko veće donelo je ovakvu odluku zbog, kako se objašnjava u presudi, bitnih povreda odredaba krivičnog postupka.

Ponovo će se suditi i bivšoj direktorki lokalne Direkcije za urbanizam i izgradnju Dragani Stošić, i vlasniku preduzeća "Produkt" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz Leskovca Radovanu Jovanoviću.

Bivši funkcioneri i privrednik teretili su se za zloupotrebu službenog položaja, a Kocić za više krivičnih dela po tom osnovu, odnosno, da su oštetili budžet grada Leskovca za oko 100 miliona dinara. U ovom objedinjenom postupku privrednik iz Leskovca Aleksandar Čogurić je ranije bio oslobodjen optužbi, što je potvrdio i Apelacioni sud u Nišu.

Proces se vodi od 2012. a niški sud je ove odluke doneo krajem prošle godine.

Kocić, inače bivši član Demokratske stranke, i Stošićeva, su proveli po pet meseci u zatvoru, a Jovanović i Čogurić po mesec i nešto više.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Leskovac: Ukinuta presuda protiv bivšeg gradonačelnika Slobodana Kocića

Izvor: Blic, 05.Jan.2017, 00:09

Veće Apelacionog suda u Nišu ukinulo je prvostepenu osuđujuću presudu protiv bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića i još dve osobe i vratilo slučaj na ponovno suđenje Višem sudu u Leskovcu...Sudsko veće donelo je ovakvu odluku zbog, kako se objašnjava u presudi, bitnih povreda...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.