Izvor: Blic, 05.Jan.2017, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Ukinuta presuda protiv bivšeg gradonačelnika Slobodana Kocića

Veće Apelacionog suda u Nišu ukinulo je prvostepenu osuđujuću presudu protiv bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića i još dve osobe i vratilo slučaj na ponovno suđenje Višem sudu u Leskovcu.

Sudsko veće donelo je ovakvu odluku zbog, kako se objašnjava u presudi, bitnih povreda odredaba krivičnog postupka.

Ponovo će se suditi i bivšoj direktorki lokalne Direkcije za urbanizam i izgradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dragani Stošić, i vlasniku preduzeća "Produkt" iz Leskovca Radovanu Jovanoviću.

Bivši funkcioneri i privrednik teretili su se za zloupotrebu službenog položaja, a Kocić za više krivičnih dela po tom osnovu, odnosno, da su oštetili budžet grada Leskovca za oko 100 miliona dinara.U ovom objedinjenom postupku privrednik iz Leskovca Aleksandar Čogurić je ranije bio oslobođen optužbi, što je potvrdio i Apelacioni sud u Nišu.

Proces se vodi od 2012. a niški sud je ove odluke doneo krajem prošle godine.

Kocić, inače bivši član Demokratske stranke, i Stošićeva, su proveli po pet meseci u zatvoru, a Jovanović i Čogurić po mesec i nešto više.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.