Uhapšene tri osobe u Leskovcu zbog korupcije

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2019, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšene tri osobe u Leskovcu zbog korupcije

Tri osobe uhapšene su danas u Leksovcu zbog sumnje da su namestile tender za nabavku hemijskih sredstava za opštu bolnicu u tom gradu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je uhapšen N.D. koji je bio odgovorno lice Opšte bolnice u Leskovcu i koji je osumnjičen za trgovinu uticajem, ovlašćeno lice preduzeća Transly D.S. (44), zbog trgovine uticajem podstrekivanjem i zaposlena u opštoj bolnici M.M. (52), zbog zloupotrebe službenog položaja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Sumnja se da je D.S. podsticao N.D. da izmeni konkursku dokumentaciju u javnoj nabavci za održavanje higijene kako bi njegova firma dobila posao.

N.D. je potom iskoristio svoj službeni položaj i posredovao da M.M. kao član komisije za javnu nabavku u toj bolnici izmeni dokumentaciju i stavi Transly u povlašćen položaj.

Pretersom kuće N.D. pronađeno je i oduzeto 22.200 evra, kao i 3.500 švajcarskih franaka, navodi se u saopštenju. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.