Uhapšen direktor leskovačke Bolnice zbog nameštanja tendera

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2019, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen direktor leskovačke Bolnice zbog nameštanja tendera

Policija je uhapsila direktora leskovačke Bolnice i njegovu saradnicu zbog sumnje da su izmenili konkursnu dokumentaciju javne nabavke za usluge održavanje higijene u ovom ustanovi, čime su pribavili korist sebi i privatnoj firmi. Uhapšen je i predstavnik firme, a osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević tereti se za krivično delo trgovina uticajem, njegova saradnica, 51-godišnja M. M. za zloupotrebu službenog položaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dok se predstavniku privatne firme 43-godišnjem D. S. stavlja na teret trgovina uticajem podstrekivanjem.

Prilikom pretresa kuće, kod osumnjičenog Dimitrijevića pronađeno je i oduzeto 22.200 evra, 3.500 švajcarskih franaka i 400 američkih dolara.

Sumnja se da je D. S. podstrekivao N. D, a on zatim M. M. da izmeni konkursnu dokumentaciju u javnoj nabavci kako bi firme “Transly” i “Respekt legal” iz Beograda ispunile uslove, a zatim i dobile ovaj posao - navodi se u saopštenju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akciju su, navodi se u saopštenju, sproveli pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu i Bezbednosno-informativnom agencijom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.