UPOZORENJE Indeks UV zračenja veoma visok u Leskovcu

Izvor: juGmedia, 27.Jul.2018, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE Indeks UV zračenja veoma visok u Leskovcu

Prema aktuelnim podacima veoma visok indeks zračenja označen crvenom bojom u subotu će biti na snazi u Leskovcu i u Vranju, upozoravaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Za danas i u nedelju u Leskovcu se prognozira visok nivo indeks zračenja čija će vrednost iznositi 7, dok će u subotu on iznositi 8.

Crvena zona indeksa UV zračenja kreće se na skali od osam do deset i smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << se veoma visokim nivoom zračenja, dok je ekstremno zračenje već na broju 11.

Lekari savetuju da se na letnjim vrućinama pije više tečnosti, nosi laganija odeća, obavezno šešir, kožu treba štititi i kremama sa zaštitnim faktorom.

Osnova zaštite od sunca, bez sumnje, i dalje je izbegavanje izlaganja suncu u periodu između 10 i 16 sati, izbegavanje direktnog izlaganja suncu beba i male dece.

 Građanima se savetuje da u ovom periodu ne izlaze napolje, a ako moraju da obavezno namažu zaštitnu kremu i stave naočare za sunce.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.