UNICEF donirao 4 respiratora zdravstvenim ustanovama na jugu

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jun.2020, 16:32

UNICEF donirao 4 respiratora zdravstvenim ustanovama na jugu

Kliničkom centru Niš, Opštoj bolnici Leskovac i Zdravstvenom centru Vranje UNICEF je danas isporučio 4 respiratora, a donacija je deo akcije dopremanja medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u Srbiji koje leče pacijente od korona virusa.

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << terapiju Kliničkog centra Niš Radmilo Janković rekao je da će ova donacija dodatno ojačati kapacitet centra i mogućnosti da se pacijentima pruži adekvatna pomoć i to najsavremenijom opremom.

Danas smo primili jedan respirator najnovije generacije na kome može da se primenjuje i invanzivna i neinvanzivna terapija, a može se koristiti kod dece i odraslih - rekao je Janković.

On je podsetimo da je UNICEF početkom maja isporučio šest kiseoničkih protokomera i pulsni oksimetar Kliničkom Centru Nišu.

Velikoj većini pacijenata, gotovo 70 odsto njih koji su bili hospitalizovani u Kliničkom centru Niš, bila je potrebna neka vrsta kiseonične terapije ili kiseonične potpore, a ti aparati služe kao početna terapija u dopremanju kiseonika iz centralnog dovoda - izjavio Janković.

Nabavka ovih respiratora, kako kažu u UNICEF-u, omogućena je zahvaljujući kompaniji Eko Serbia koja je donirala 3 miliona dinara namenjenih za njihovu kupovinu.

Poslovna zajednica pokazala je istinsku solidarnost u trenucima krize. Nadamo se da će ovi vredni uređaji koji su već stigli i oni koji su na putu za Srbiju značajno doprineti osnaživanju zdravstvenog sistema i nakon završetka epidemije - rekla je Ivana Mišić, konsultantkinja za zdravstvenu zaštitu majke i deteta UNICEF-a u Srbiji.

Uz pomoć velikog broja donatora, UNICEF je od početka zdravstvene krize prouzrokovane novim virusom korona obezbedio značajan kontingent medicinske opreme.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UNICEF isporučio respiratore zdravstvenim ustanovama na jugu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2020

U sklopu dopremanja medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u Srbiji u kojima su smešteni pacijenti oboleli od Kovida-19, UNICEF je danas isporučio četiri respiratora za Klinički centar Niš, Zdravstveni centar Vranje i za bolnice u Leskovcu i Ćupriji...Nabavka respiratora omogućena je zahvaljujući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.