Izvor: Politika, 24.Feb.2015, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nesreći kod Leskovca povređeno više od 40 stranaca

LESKOVAC – Četrdeset stranaca-migranata povređeno je jutros u nesreći na autoputu u blizini Leskovca, od kojih 20 teško, a pet je u životnoj opasnosti, potvrđeno je u Opštoj bolnici u Leskovcu.

Portparol Policijske uprave za Leskovac, Boban Zdravković rekao je danas agenciji Beta da je vozač pobegao sa lica mesta i da policija traga za njim. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Kombi pun migranata iz Nigerije, Bangladeša i Sirije sleteo je s puta kod leskovačkog sela Donje Krajince oko 5.30 sati.

„Pet pacijenata ima prelome kičme, noge i ruke ili teške povrede abdomena. Nakon ukazane pomoći prebacujemo ih na dalje lečenje u centrima u Nišu, Kragujevcu i Beogradu”, kazao je agenciji Beta direktor bolnice Nebojša Dimitrijević.

„Angažovani su svi lekari, sve službe. Povređeni se još dovoze u bolnicu”, rekao je Dimitrijević.

U saopštenju policije navodi se da su na mesto događaja stigli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su odmah počeli da pomažu povređenim migrantima.

Uz policiju, uviđaj je izvršio i zamenik osnovnog javnog tužioca u Leskovcu.

----------------------------------

U Nišu dvojica ilegalnih migranata životno ugrožena

U Niškom kliničkom centru do sada su zbrinuta četvorica ilegalnih migranata, koja su jutros povređena na autoputu Leskovac - Vranje, od kojih su dvojica životno ugrožena, rekao je direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović.

Dvojica životno ugroženih nalaze se na Klinici za neurohirurgiju sa teškim telesnim povredama i priključeni su na respiratore, naglasio je on na konferenciji za novinare.

Druga dvojica povređenih su na Klinici za ortopediju i imaju prelome potkolenice.

Radovanović je rekao da je kontaktiran i Institut za javno zdravlje u Nišu i da će u skladu sa propisima preduzeti mere iz svojih nadležnosti kako bi se proverilo da li pacijenti boluju od nekih zaraznih bolesti koje nisu karakteristične za ovo podneblje.

U skladu sa merama, ukoliko bude potrebno ti pacijenti će biti adekvatno smešteni.

Agencije

objavljeno: 24.02.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEZAPAMĆEN UDES KOD LESKOVCA: U prevrtanju kombija povređeno 40 ljudi, vozač u bekstvu!

Izvor: Press, 24.Feb.2015

U saobraćajnoj nezgodi na auto-putu Leskovac-Vranje povređeno je 40 ilegalnih migranata, dok je vozač kombija pobegao sa mesta događaja, saopšteno je danas iz MUP-a Srbije. . Vozač kombija pobegao je sa mesta događaja...

Nastavak na Press...

Srbija: Dva migranta u životnoj opasnosti nakon udesa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Feb.2015

Direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović rekao je danas da su dvojica stranaca - migranata, povređena u saobraćajnoj nesreći kod Leskovca, u životnoj..opasnosti i da su zbrinuti na odeljenju neurohirurgije...Teško su povređena još dva stranca i zbrinuta na Ortopediji, ali je njihovo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

U kombiju koji se prevrnuo kod Leskovca bilo 54 azilanta

Izvor: JužneVesti.com, 24.Feb.2015

Registarke tablice koje su se nalazile na kombiju koji je prevozio povređene azilante su ukradene, potvrdila je policija...Zamenik načelnika Uprave granične policije Dragan Gligorić izjavio je da se za krijumčarima azilanata intezivno traga...Najverovatnije da su lica iz pravca Makedonije i Bugarske,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.