U Nišu nekoliko stotina, u Leskovcu nekoliko desetina protestanata

Izvor: juGmedia, 07.Apr.2017, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu nekoliko stotina, u Leskovcu nekoliko desetina protestanata

Posle kratkog okupljanja u centru, studenti su prošetali do Narodnog pozorišta i s platoa poručili da će šetati sve dok ih vlast ne shvati ozbiljno.

Jedan od njih je poručio da svi studenti u Srbiju imaju iste ciljeve. Oni su istakli da će svi skupovi proteći mirno i bez incidenata.

Protstovalo se po 4. put zaredom i u Leskovcu, gde je i večeras, nekoliko desetina Leskovčana nosilo transparent na kome je pisalo „sloboda medija“. Pri susretu sa novinarem >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Jugmedie, koja nije pratila 2 od 4 protesta, jedan od vođa rekao je da će „kada dođemo na vlast“ prvi potez biti „ukidanje sufinansiranje medija, pa nek se snalazi ko kako zna i ume“

I večeras su uzvikivali „Nije naš predsednik!“, „Onesvesti se!“, „Neću u Nemačku!“ i nosili transparente „Neću da živim u strahu“, „Promene danas ne sutra“, „Vidi šta su nam uradili od zemlje mama“.

Kolonu koja se kretala od Narodnog pozorišta do Niške televizije NTV predvodili su studenti, koji su nosili transparent „Ovo je zemlja za nas“.

Razlog večerašnje šetnje do NTV bio je zahtev medijima da se uključe i objektivno informišu gradjane o protestima.

Šetnja demonstaranata se i večeras završila ispred Gradske kuće.

Večerašnji skup je počeo minutom ćutanja zbog pogibije dvojice pilota Vojske Srbije u udesu aviona kod Šapca.

B.Ljubisavljević

M.Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.