Izvor: JUGpress.com, 03.Apr.2023, 09:10

U Narodnom muzeju otvaranje izložbe o arheologiji Balkana

LESKOVAC

Izložba „Arheologija Balkana u fokusu“ biće otvorena danas ponedeljak 3. aprila 2023, sa početkom u 11 h u galeriji Narodnog muzeja u Leskovcu.

Na izložbi će biti prikazani najnoviji rezultati iz neolitskog naselja Svinjarička Čuka.

U pozivu iz Narodnog muzeja se navodi da je “ovde srpsko-austrijski istraživački tim otkrio ostatke ranih neolitskih kuća koje su bile trajno naseljene ranim zemljoradničkim i stočarskim grupama. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << To je prvi dokaz trajne, fiksne arhitekture na ovim prostorima”.

Na otvaranju izložbe govoriće Nebojša Dimitrijević, direktor Narodnog muzeja u Leskovcu, dr Barbara Horejš, naučni direktor Arheološkog instituta Austrije, Vladimir Stevanović, viši kustos arheolog Narodnog muzeja u Leskovcu, a izložbu će otvoriti Kristijan Ebner, ambasador Austrije u Srbiji. (kraj) NM/SA

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klaudija Šarić Marić: Od nebrige do brige

Izvor: Arte, 03.Apr.2023

Otvaranje izložbe „Od nebrige do brige“ umetnice Klaudije Šarić Marić u galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica u četvrtak 6. aprila, 2023. godine u 18 h. Izložba je otvorena do 21. aprila 2023. godine... 

Nastavak na Arte...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.