Izvor: JUGpress.com, 09.Avg.2021, 14:07

U Medvedji još uvek nema sednice Štaba za vanredne situacije, u Zavodu za javno zdravlje se niko ne javlja na telefon

MEDVEDJA-LESKOVAC

Iako bi situacija u Medvedji i Jablaničkom okrugu trebalo da bude zabrinjavajuća i za nadležne, a ne samo za gradjane, posle jutrošnjih rezultata da je čak 68 gostiju i zaposlenih u hotelu “Gejzer” u Sijarinskoj banji pozitivno ( i to, verovtano, nije kraj) , u Medvedji još uvek nema sednice Štaba za vanredne situacije a u leskovačkom Zavodu za javno zdravlje niko ne odgovara na telefonske pozive.

Bar se ne odgovara na pozive novinara Regionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << informativne agencije JUGpress (možda smo nepoželjni, na zlu glasu ili su krivi što smo prvi objavili vest o Sijarinskoj banji).

Načelnik Jablaničkog okruga, koji je po formaciji komandant Kriznog štaba za čitav okrug, se takodje ne javlja novinaru JUGpressa, kažu jutros otišo kod gradonačelnika Leskovca na kolegijum ponedeljkom.

Nije nam poznato dal je posle uopšte dolazio na svoje radno mesto.

Predsednik opštine Medvedja Nebojša Arsić, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije se nije ni juče ni danas testirao, da se proveri dal je pozitivan na koronu ili ne jer je bio na slavlju , zajedno sa još stotinak njih , u hotelu u Sijarinskoj banji.

Naši izvori navode da se Arsić vakcinisao pa se zato nije testirao, što je pomalo kontradiktorno na činjenicu da su u hotelu u banji pozitivni i oni koji su vakcinisani.

Arsić bi, valjda, najbolje trebao da zna , kao lekar, dal je bilo odgovorno sa njegove strane da juče obilazi slave ali i u Sportskoj hali Medvedji prisustvuj i festivalu folklora “U duhu tradicije i ritmu gejzera” a na kome su učestvovali folklori iz Leposavića, Užica, Zaječara i Babinog Mosta.

Na fotografijama , koje je objavila Radio Medvedja na svom fejsbuk profilu , se jasno vidi da nijedna propisana mera nije poštovana i da su svi , pa i sam Arsić, bili bez maski.

I sve se dešavalo uveče, kada je on već morao da zna da se u banji vrše testiranja i da ima mnogo pozitivnih na koronu.

I to nije sve.

Samo nedelju dana ranije, prošlog vikenda, u Sijarinskoj banji su organizovana “Gejzerske noći” a onda je dolazila i premijerka Srbije sa svitom.

Znači, sve masovna okupljanja.

Pri tome, Zavod za javno zdravlje je naložio svima koji su pozitivni, a nemaju simptome, da odmah napuste hotel i urade šta?

Malo raseju koronu po banji i dalje, u svojim mestima u koja će, valjda, da se vraćaju autobusima?

Ili ne?

Neko je organizovao njihov povratak?

I, takodje, ključno pitanje, zar svim pozitivnim osobama nije odredjena mera izolacije od 15 dana od tog istog ZZJZ , iz kog se ne javljaju ni na fiksne ni na mobilne telefone?

Kako osobe koje su u samoizolaciji smeju da napuštaju hotel, zna li se šta?

I oće li načelnik okruga da se oglasi ovim povodom ili će samo da se bavi prskanjem komaraca?

Fotografije u tekstu : fejsbuk strana Radio Medvedje

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.