Izvor: Luftika.rs, 06.Mar.2021, 13:03

U Leskovcu sve više revakcinisanih, a zaraženih pacijenata

Leskovačka kovid bolnica u proteklih pola meseca beleži porast pacijenata, a među njima nalazi se i više od deset vakcinisanih i revakcinisanih pacijenata. Oni su uglavnom primili kinesku vakcinu „Sinofarm“, a lekari objašnjavaju da se ljudi očigledno opuštaju prerano, jer im se još uvek nije formirao imunitet.
Svi su imali upalu pluća i njihovo stanje se ocenjuje kao „srednje teško“, ali ni jedan nije srećom, za sada, bio na respiratoru.
– Svi su došli sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << pozitivnim nalazom na koronavirus, sa pneumonijom i svim pratećim simtomima koje imaju i nevakcinisani kovid-pacijenti – kaže sagovornik portala Jugmedia.
Prvi pacijent sa primljenom drugom dozom vakcine javio se pre 12 dana na Grudno odeljenje, a reč je o radno aktivnoj osobi, čije se lečenje uspešno odvija, a poslednji revakcinisani pacijent, star 62 godine, primljen je na Odeljenje infektologije pre dva dana.
– Njegovo stanje se procenjuje kao srednje teško, ali stabilno – kažu lekari sa ovog odeljenja.
Revakacinisani pacijenti se javljaju u Kovid bolnicu uglavnom deset dana od primljene druge vakcine.
– Izvesno je da su se posle prve doze opustili i inficirali, a drugu dozu primili u periodu inkubacije koju je ubrzala i rasplamsala druga vakcina – objašnjava lekar sa Grudnog odeljenja.
Neki od revakcinisanih pacijenata su tako inficirali i članove svojih porodica, pa je bio i slučaj da se cela jedna porodica obratila za pomoć.
U vreme početka masovne vakcinacije kineskom vakcinom nije bilo informacija koliko je potrebno za stvaranje antitela od dana revakcinacije. U poslednje dve nedelje domaći virusolozi, infektolozi i epidemiolozi tvrde da se imunitet na korna virus stvara tek nakon 40 dana.
Smenjena upravnica vranjskog Doma zdravlja zbog pogrešne revakcinacije

Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.