U Leskovcu danas počinje karneval - iz budžeta Grada za organizaciju 9 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 05.Jul.2023, 13:35

U Leskovcu danas počinje karneval - iz budžeta Grada za organizaciju 9 miliona dinara

Baletskom predstavom za decu ”Lav i miš” večeras od 19 sati biće zvanično otvoren 17. Međunarodni karneval, koji će trajati do subote 8. jula. Po rečima organizatora iz TOL-a, i ove godine se očekuje dolazak skoro 30 grupa iz zemlje i inostranstva, a za celokupnu organizaciju iz gradskog budžeta izdvojeno je 9 miliona dinara.

Osim defilea mažoretkinja tokom 4 dana, koliko Karneval traje, biraće se princeza Karnevala, a biće održan Festival vatre koji tradicionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << privuče najviše pažnje. Završnog dana festivala ulicama Leskovca proći će velika karnevalska povorka, a sve će biti završeno velikim vatrometom.

I ove godine ćemo imati veliki broj gostiju, oko 30 različitih grupa iz naše zemlje i iinstranstva. Biće oko 600 učesnika, ranijih godina to je bio veći broj, sada smo odlučili da taj broj malo smanjimo, ali da kostimi budu raznovrsniji i da ne ponavljaju. Vrše se trenutno poslednje pripreme, ukrašavanje grada i svi jedva čekamo da još jednom pokažemo da je Leskovac prestonica karnevala - rekao je direktor TOL-a Nebojša Kocić.

Dodaje i da je ove godine iz budžeta za organizaciju Karnevala opredeljeno 9 miliona dinara, ali da će pokušati na sve načine da potroše što manje novca.

To je neka srednja suma, moram da kažem da Karneval u Vrnjačkoj banji košta 25 miliona dinara. Probaćemo da što manje novca potrošimo, da što više stvari samio uradimo. Kao što znate veliku olakšicu predstavlja to što je Grad na moj predlog kupio ograde i pokretne toalete i to ne moramo više da iznajmljujemo i plaćamo već imamo naše – kaže Kocić.

Dodaje i da će ove godine po prvi put biti održana Karnevlaska trka beba i to na predlog Gradskog atletskog kluba Leskovac.

Od jutros u 8 sati pa sve do nedelje 9. juna, za saobraćaj će biti zatvoren deo Bulevara oslobođenja u Leskovcu, od Tehnološkog fakulteta do Robne kuće. Deo Bulevara će biti zatvoren do 9. jula; foto: M. M.

Osim tog dela, kako saopštavaju iz Turističke organizacije, saobraćaj će od Robne kuće do mosta na Veternici, biti zatvoren 7. jula od 18 sati do ponoći i 8. jula od 15 sati do ponoći, a u tom periodu autobusi neće saobraćati do stajališta "Jugoplastika" i "Robna kuća"

Saobraćaj će se za vozila u tom periodu odvijati alternativnim pravcima, a prema postavljenoj signalizaciji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

A za Karneval devet miliona iz budžeta al će prištede

Izvor: JUGpress.com, 05.Jul.2023

LESKOVAC..Za Karneval, koji će biti večeras otvoren u Leskovcu, građani će platiti devet miliona dinara ali direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić najavljue da će da prištede..Direktor Turističke organizacije Leskovca Nebojša Kocić najavio je dešavanja na 17. Karnevalu Leskovac,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.