U Gerontološkom centru u Leskovcu na koronu pozitivna 43 korisnika

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jul.2020, 17:00

U Gerontološkom centru u Leskovcu na koronu pozitivna 43 korisnika

Nako što je petoro korisnika Ustanove za starije i odrasle u Leskovcu sa simptomima virusa korona hospitalizovano, testirani su i ostali korisnici i zaposleni. Kako kažu u Zavodu za javno zdravlje, na virus korona pozitivno je ukupno 47 osoba - 43 korisnika i 4 zaposlena. U toku je prijavljivanje epidemije u ovoj ustanovi.

Dvoje od petoro hospitalizovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << štićenika Gerontološkog centra preminuli su danas u Opštoj bolnici u Leskovcu, ali rezultati testa na koronu još nisu stigli. U međuvremenu su testirani korisnici i zaposleni, a prema rečima epidemiologa Zorane Kulić iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje, od 164 testirane osobe, na virus korona pozitivno je njih 47.

Zbog sumnje da se virus pojavio u ovoj ustanovi testirana su 92 korisnika i 72 zaposlenih, a pozitivni nalaz stigao je za 43 korisnika i 4 zaposlena. Prijava epidemije Institutu za javno zdravlje u Srbiji je u toku - kaže Kulićeva.

Šta konkretno znači proglašenje epidemije u ustanovi, ali i da li će svi pozitivni na virus korona biti hospitalizovani i kako je došlo do zaražavanja korisnika, Kulićeva nije objasnila.

Kako je korona ušla u Gerontološki centar ne odgovaraju ni iz Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na koje je novinare uputila direktorka Doma Gordana Savića.

Podsetimo, u sredu, 22. jula uveče hospitalizovana su 4 pacijenta zbog sumnje na koronu, a juče još jedan korisnik.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.