U Centru za socijalni rad zaposleno šestoro Leskovčana

Izvor: juGmedia, 24.Jan.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Centru za socijalni rad zaposleno šestoro Leskovčana

LESKOVAC – Za godinu i po dana u Centru za socijalni rad stalni posao na teret budžeta grada dobilo je još šestoro Leskovčana, a v.d. direktora Boban Ilić tvrdi da nije bilo veza i protekcija.

„Niko nije primljen po partijskoj liniji, odluke nisu donete u stranačkim kancelarijama, niti je bilo ko vršio pritisak“, kaže Ilić za novinsku agenciju Jugmedia.

Zaposleno je dvoje invalida na poslovima „koordinatora >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sistema podrške osoba sa invaliditetom“ u finansijama i analitici. Primljena su dvojica na poslovima obezbeđenja, kao i dva administrativna radnika.

Kada je diplomirani ekonomista Boban Ilić pre godinu i po dana imenovan za vršioca dužnosti ispred Jedinstvene Srbije, u Centru za socijalni rad bilo je zaposleno 59 ljudi. „Sada nas je 65, 35 prima platu iz budžeta države, 30 iz budžeta grada Leskovca“, dodaje direktor, čija se plata još finansira iz lokalnog budžeta.

Radna mesta, kaže, nisu izmišljena, već su proizašla iz povećanog obima posla. Saglasnost za prijem dobijena je od čelnika lokalne samouprave.

Prijem je izvršen bez konkursa.

„Kod nas je velika frekvencija nezaposlenih i socijalno ugroženih ljudi, koji svakog dana traže posao. Donosili su svoje biografije i na osnovu njih, i drugih relevatnih parametara, smo donosili odluke“, objašnjava Boban Ilić v.d. direktora Centra za socijlani rad u Leskovcu.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.