Turnir mini-rukometa ”Južna pruga” u subotu u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 28.Apr.2023, 15:26

Turnir mini-rukometa ”Južna pruga” u subotu u Leskovcu

Više 20 ekipa i 250 dečaka i devojčica sa juga Srbije okupiće se u subotu, 29. aprila, na rukometnom turniru ”Južna pruga” koji će biti odigran u leskovačkoj hali ”Partizan”. Turnir organizuje rukometni klub Dubočica, odakle ističu da su turniri mini-rukometa izuzetno važni za sve mališane koji tek počinju da se bave tim sportom.

Na turniru će učestovavati klubovi iz Jablaničkog, Pčinjskog, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Pirotskog, Nišavskog i Topličkog okruga i to 15 ekipa u muškoj i 5 selekcija u ženskoj konkurenciji.

Trener u školi rukometa Dubočica i organizator turnira Dragan Mitrović ističe da će se igrati na dva terena, dok su za sve učesnike obezbeđene medalje i pehari, jer kaže da su u mini-rukometu svi pobednici. Za sve učesnike obezbeđene medalje; foto: M. M.

To će biti nešto prelepo, jer će se na terenima naći preko 250 mališana koji tek ulaze u svet rukometa. Svečano otvaranje turnira biće od 9 sati, dok će utakmice krenuti od pola 10. Grad je podržao takođe turnir, svako dete će na turniru dobiti medalju. Svaka ekipa će dobiti i pehar i diplomu, tako da će svi iz Leskovca otići sa nekom uspomenom. Beležićemo rezultate, igraće se za plasman, ali nema proglašenja jer su sva deca pobednici - kaže Mitrović.

Dodaje i da je u planu da se od jeseni krene sa takmičenjem upravo u kategoriji mini-rukometa, te da će ovakvi turniri koji su izuzetno značajani za afirmaciju rukometa biti održavani bar jednom mesečno u svim gradovima na jugu.

Podsetimo, od septembra 2021. Rukometni klub Dubočica počeo je besplatnu školu rukometa za decu uzrasta od 7 do 12 godina.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.