Tribina “Apel za odbranu Kosova i Metohije” u Leskovcu

Izvor: JUGpress.com, 14.Jun.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina “Apel za odbranu Kosova i Metohije” u Leskovcu

LESKOVAC

Na inicijativu Političkog saveta Demokratske stranke Srbije, u Leskovcu će, u stranačkim prostorijama u subotu biti održana tribina na temu ”Apel za odbranu Kosova i Metohije”, na kojoj će govoriti istaknuti funkcioneri, Miloš Ković i doktor Slobodan Janković, najavljeno je na press konferenciji Gradskog odbora DSS-a.

Ovo nije stranačka priča i daleko prevazilazi dnevno-politička prepucavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << opozicije sa vladajućom garniturom. Demokratska stranka Srbije smatra da je poslednji čas da se gradjani  uključe u rešavanje sudbine južne srpske Pokrajine, pokažu svoje stavove i koliko ih se tiče ono što se se dešava sa KIM, istakla je predsednica Gradskog odbora, Milica Momčilović:

–          Više od 22 hiljade ljudi potpisalo je apel za odbranu Kosova i Metohije, a medju njima je mnogo profesora fakulteta, akademika, predstavnika Srpske pravoslavne crkve,koji su shvatili značaj ovakve inicijative. Osim potpisa na papiru, Apel je moguće potpisati i elektronski, na sajtu ”Pridruži se i ti”, tako da svi gradjani mogu da ostave svoj potpis. Takodje, učešće našeg predsednika Miloša Stojanovića u emisiji ”Upitnik” mnogo govori o tome da je i javnost počela da obraća pažnju na ovu našu inicijativu.

Član Izvršnog odbora, Tomislav Nikolić, dodaje da poziv za tribinu i potpisivanje apela nije upućen samo članovima Demokratske stranke Srbije:

–          Upućujem apel svojim saborcima sa Kosova, jer smo zajedno branili tu teritoriju, da uzmu učešće na tribini, bez stranačke obojenosti, Geografski, Jablanički okrug je strateški značajan, pa smo poslednje tribine, koje širom Srbije organizujemo već pola godine,upravo ostavili za jug naše zemlje.Pozivam gradjane da dodju i čuju šta Demokratska stranka Srbije ima da im kaže na temu Kosova i Metohije i šta bi državna vlast trebalo da uradi.

Gradski odbor u Leskovcu, podržavajući predlog centrale, promovisaće ideju ”status quo”, dugoročnog zamrzavanja konflikta po modelu Kipra ili istočnog Jerusalima i vraćanje   instrumenata odlučivanja iz Brisela , Savetu bezbednosti. Gradjani Srbije, pred referendum, koji se najavljuje, moraju znati šta tačno žele i za šta će glasati, navode u DSS-u.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.