SzS Leskovac: Odbrana Skupštine loše režirana predstava

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2019, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS Leskovac: Odbrana Skupštine loše režirana predstava

Odbranu lokalnih parlamenta u čiju su zaštitu od “nevidljivih neprijatelja” prošle nedelje stali odbornici Srpske napredne stranke, predstavnici leskovačkog Saveza za Srbiju vide kao predstavu koja je trebalo da skrene pažnju sa velikog protesta u Beogradu.

Prema rečima Mirjane Perišić, predstavnice Levice Srbije, članovi SNS ušli su u salu Skupštine bez ikakve osnove jer niko nije ni planirao da “upada i ruši”. Celokupna akcija, kaže ona, orkestrirana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je predstava u kojoj se sve radi po režiji jednog demamoga i autokrate.

U ovoj predstavi bilo je svega, i odbrane i napada. Branili su Skupštinu u gradovima gde su na vlasti, iako je niko ne napada, a upali su u opštinama gde su opozicija - Šabac, Paraćin i Stari grad, iako ih niko nije sprečavao da uđu - kaže Perišićeva.

Celokupna akcija, smatra ona, samo dovodi do raspirivanja mržnje i etiketiranja političkih neistomišljenika, što je nedopustivo u demokratskom sistemu.

Podsetimo, skupštinske sale prošle nedelje branili su odbornici SNS u Nišu, Leskovcu i Prokuplju.

S obzirom na to da su na velikom protestu u Beogradu, koji se održao 13. aprila, vlastima dali rok od 6 dana da reaguje na njihove zahteve, predstavnici leskovačkog Saveza za Srbiju kažu da ovog petka neće organizovati protest u ovom gradu.

Čeka se odgovor od strane vlasti, nakon čega će se odlučivati o daljim protestima - kažu u SzS.

Leskovačni su inače u prethodnih 10 nedelja izlazili u protestne šetnje protiv režima Aleksandra Vučića i vladajuće Srpske napredne stranke. Vlasti su bile neme na zahteve građana i opozicije zbog čega je prošle subote u Beogradu organizovan veliki proteste.

Demonstrantima su se u Beograd pridružili i južnjaci, koji su zbog problema oko organizovanja prevoza, pošli u privatnoj režiji.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.