Izvor: B92, 14.Jun.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovana zbog kašnjenja rešenja

Leskovac -- Suspendovana službenica leskovačkog Centra za socijalni rad koja je kasnila u donošenju rešenja za socijalnu pomoć i protiv nje je pokrenut postupak za otkaz.

Rešenja se odnosilo na pomoć Petru Stankoviću čija je majka nedavno umrla, kako on tvrdi, od gladi.

U saopštenju direktorke Centra Snežane Milojković navodi se da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je odluka doneta na osnovu naloga Ministarstva rada i socijalne politike, koje je zahtevalo da se utvrdi odgovornost zbog propusta u radu i da se odgovorni najstrože kazni.

Beti je nezvanično rečeno u tom centru da je rok za donošenje rešenja o dodeli materijalne pomoći ili odbacivanje zahteva mesec dana, a da je Stanković, iz Dobrotina, čekao oko tri meseca.

U tom periodu, odnosno, 5. juna, umrla je njegova majka Vidosava (80), a Stanković je za B92 izjavio da je umrla od gladi jer on i njegova majka nisu imali od čega da žive.

Stanković za tu tvrdnju nije imao potvrdu lekara.

Direktorka Milojković nije želela da saopšti ime suspendovane, dugogodišnjeg službenika Centra za socijalni rad.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.