Ustanove socijalne zaštite u Vojvodini dobile novac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2010, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustanove socijalne zaštite u Vojvodini dobile novac

NOVI SAD -

Vojvođanski sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju potpisao je danas ugovore sa predstavnicima 41 socijalne ustanove i centra za socijalni rad o dodeli sredstava za unapređenje uslova boravka u tim institucijama.

Za unapređenje uslova života i bezbednosti u tim ustanovama, odnosno poboljšanje stanja objekata, nabavku opreme i prevoznih sredstava za korisnike sa posebnim potrebama izdvojeno je 38 miliona dinara, navodi se u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Sredstva je, na osnovnu konkursa Sekretarijata, dobila 41 ustanova.

Na konkursu je odobreno i 23,6 miliona dinara za 72 udruženja građana čije su aktivnosti usmerene na zaštitu i unapređenje položaja ratnih vojnih invalida, boraca, civilnih invalida rata i porodica poginulih, kao i pružanja pomoći osobama sa invaliditetom i deci sa posebnim potrebama.

Finansirani su i programi u vezi sa rehabilitacijom i resocijalizacijom zavisnika od droge, pomoći obolelima od šećerne bolesti, cerebralne i dečije paralize, distrofije, multiple skleroze, paraplegije, kao i programi za zaštitu dece, unapređenje dečjeg stvaralaštva, promovisanje i zaštitu prava dece i mladih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Suspendovana zbog kašnjenja rešenja

Izvor: B92, 14.Jun.2010

Leskovac -- Suspendovana službenica leskovačkog Centra za socijalni rad koja je kasnila u donošenju rešenja za socijalnu pomoć i protiv nje je pokrenut postupak za otkaz... Rešenja se odnosilo na pomoć Petru Stankoviću čija je majka nedavno umrla, kako on tvrdi, od gladi...U saopštenju direktorke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.