Supružnici umrli prirodnom smrću u razmaku od dva sata

Izvor: Blic, Beta, 04.Jan.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Supružnici umrli prirodnom smrću u razmaku od dva sata

LESKOVAC - Supružnici Jelica (62) i Milovan (60) Kostić iz Leskovca umrli su u subotu prirodnom smrću, jedno za drugim, u roku od dva sata. Milovan je preminuo u porodičnoj kući od posledica trećeg infarkta, a Jelica u Urgentnom centru od edema pluća, odnosno od vode u plućima dobijene usled naglog slabljenja srca, saopšteno je juče u Urgentnom centru Opšte bolnice u Leskovcu.

- Pretpostavka je da je njeno srce popustilo zbog stresa i žalosti za mužem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - kažu u Hitnoj pomoći.

Rođaci i prijatelji kažu da je Jelica patila samo od povišenog krvnog pritiska.

- Umrla je od tuge za mužem - kažu u šoku.

Iako je imao slabo srce, Milovan je pokušavao da živi normalno. Sat pre nego što se iznenada srušio u dnevnoj sobi, očistio je sneg u dvorištu i sa suprugom pio kafu kod komšija. Po povratku, nešto pre 16 sati, tražio je da Jelica podgreje ručak i postavi sto. Seo je na krevet, jauknuo i onesvestio se.

Lekari Hitne pomoći su 40 minuta pokušavali da ga reanimiraju, ali bez uspeha. Vratili su se u bolnicu pošto su Jelici i njihovoj ćerki Mariji i sinu Željku dali injekcije za smirenje.

Dva sata kasnije ista lekarska ekipa je iz kuće Kostića primila paničan poziv u pomoć.

- Ženu smo u kolima Hitne pomoći povratili u život i ponadali se da će prebroditi krizu, ali, eto, nije izdržala - tužnim glasom kaže lekar Hitne pomoći Lilijen Filipović, koja u svojoj dugogodišnjoj praksi nije naišla na sličan slučaj.

U Urgentnom centru Opšte bolnice u Leskovcu, ubrzo posle prijema, Jeličino srce je prestalo da kuca. I tu je bezuspešno pokušavana reanimacija. Pola sata kasnije lekari su konstatovali smrt.

Na mesnom groblju u leskovačkom naselju Ančiki juče su sahranjeni Milovan, bivši radnik „Graditelja”, i Jelica, stomatološka sestra u penziji. U Ančiki, najvećem prigradskom naselju, ali i u leskovačkom kraju, ne pamti se ovakav slučaj. Rođaci i komšije, koji su se okupili da upute poslednji pozdrav nesrećnom bračnom paru, i uteše njihovu decu obnevidelu od tuge, pričaju da su Jelica i Milovan imali idealan brak i da se nikada nisu odvajali.

- Evo, i u smrt su otišli zajedno. Kada je shvatila da je Milovan mrtav, samo je ponavljala da joj je otišao gladan, bez ručka - komentariše komšinica Rosa.

Rođaci i komšije koji su prvi stigli u kuću Kostića kažu da je Jelici pozlilo dok je, kukajući za mužem, iz ormana izvlačila odeću za pokojnika.

- Počela je da joj curi krv iz nosa, na šta nismo mnogo obraćali pažnju misleći da je prolazno. Ali, kako je vreme odmicalo, počela je da se žali na bol u srcu i plućima. Njena deca su u panici trčala oko nje, molili je da sedne, ali nije htela. Kada smo videli da je đavo odneo šalu, pozvali smo lekare, ali bilo je prekasno - prepričava jedan od komšija tragične trenutke za porodicu Kostić.

Iz te kuće, priča komšija Petar, dok u ruci drži upaljenu sveću, nikada se nije čuo povišen ton.

- Uvek smeh i lepa reč. I decu su tako vaspitali. Njih dvoje su zajedno išli na slavlja, u prodavnicu, na pijacu... Ma, mnogo su se voleli. On je bio velika radilica. Pogledajte ovu ogradu, ovo lepo porezano drveće. On reže, žena mu pomaže, smeju se i šale. Takve ću ih pamtiti - priča Petar.

Ovaj bračni par očekivao je da uskoro dobije zeta, nadao se i snahi, velikim veseljima, unucima...

Jelica i Milovan su zajedno napravili porodičnu kuću, zajedno očuvali dvoje dece... I na kraju, zajedno su otišli u grob, u dva mrtvačka sanduka, postavljena u jednu raku.



Planirali da otvore pekaru


Milovan Kostić je čekao operaciju na srcu, ali je u međuvremenu radio i fizičke poslove. Letos je u dvorištu napravio mali objekat i u njega smestio moderne pekarske mašine. Nameravao je na proleće da započne svoj biznis.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pregled štampe (05. 01. 2009.)

Izvor: RTS, 05.Jan.2009, 01:37

Novosti: Kamatama protiv krize; Blic: Supružnici umrli prirodnom smrću u razmaku od dva sata; Pres: Dve trećine nastavnika žrtve torture ..Beogradski dnevni listovi pišu kako se bankari bore protiv ekonomske krize, supružnicima iz Leskovca koji su umrli prirodnom smrću u razmaku od dva sata, nastavnicima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.