Stipendije za leskovačke učenike za program “SuanPan”

Izvor: JUGpress.com, 25.Nov.2016, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stipendije za leskovačke učenike za program “SuanPan”

LESKOVAC

Direktorima sedam leskovačkih škola uručeno je danas 14 stipendija za učenike koji će učestvovati u programu „SuanPan“.

Reč je o međunarodno licenciranom projektu, čiji je nosilac licence Centar Pro-mens iz Niša, za isticanje potencijala i jačanje pažnje, memorije, koncentracije i samopouzdanja kod dece uzrasta 5-14 godina.

Metodički paket se zasniva na radu na abakusu, psihološkim testovima i igrovnim aktivnostima.

Rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << programa su merljivi i transparentni, tako da se napredovanje i postignuća dece jasno grafički prikazuju kroz period od osam meseci, koliko program traje.

U razvojnom smislu, veštine koja deca stiču su trajne, bez potrebe obnavlljanja programa. Učenici će se birati na osnovu rezultata radionica, pa će stipendiju dobiti oni koji prilikom rangiranja budu na vrhu liste.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da se mentalni razvoj dece uglavnom događa u oblasti formalnog obrazovanja.

„Učenje i obrazovanje traju ceo život, a trebaju da se formiraju i kroz neformalno obrazovanje. Zbog toga ovu inicijativu smatramo značajnom. Ovaj program ukazujem koliko je ljudski um najvažnije oružje svakog čoveka. Želimo da Leskovac bude moderan grad koji prati trendove u svim oblastima, a posebno u obrazovanju. Ovim školarinama ste postali partner gradu Leskovcu i nadam se da će i drugi slediti vaš primer društveno odgovornog ponašanja“, rekao je Cvetanović.

U ime Centra za učenje stranih jezika Lingua academy, koji je nosilac prava za program mentalne aritmetike SuanPan zahvalila se na prijemu Milica Dosev Stojanović i pohvalila napore koje je grad ulaže u obrazovanje mladih Leskovca.

“Mentalna aritmetika SuanPan je predstavlja dokazani moždani stimulans koji istovremeno aktivira obe moždane hemisfere i na taj način utiče na sam razvoj mozga i misaonog procesa. Ovakvim zajedničkim delovanjem obe moždane hemisfere uočava se kod učenika znatno poboljšanje i jačanje pažnje, koncentracije, memorije, logičko-analitičkih sposobnosti. Period između 5.-14. godine, po tvrdnji mnogih psihologa, je najbolji za rad sa decom na razvoju i jačanju njihovih mentalnih potencijala i tada se i postižu najbolji rezultati u radu. Svedoci smo da danas učenici imaju nedovoljno pažnje na časovima, slabu koncentraciju, pažnju, pamćenje, što je samo deo problema sa kojima se roditelji i nastavnici u školama susreću. SuanPan mentalnom aritmetikom ovi problemi se otklanjanju,“ rekla je ona.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.