Stipendije osnovcima za SanPan mentalnu aritmetiku

Izvor: juGmedia, 25.Nov.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stipendije osnovcima za SanPan mentalnu aritmetiku

LESKOVAC – Po dva učenika iz 7 leskovačkih škola moći će tokom osam meseci besplatno da savladaju SuanPan metodu, kojom deca stiču trajne veštine učenja i sistem rada, jednakom upotrebom obe moždane hemisfere.

Reč je o programu mentalna aritmetika SuanPan Centra „Pro-mens”, međunarodno licencirani program za mentalno jačanje dece, uzrasta od 5. do 14. godina, koji je u svoj program odnedavno uvrstila „Lingua academy” iz Leskovca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
Ova akcija se sprovodi pod sloganom “Um caruje

Istovremenim aktiviranjem  obe moždane hemisfere uočava se kod učenika značjano poboljšanje i jačanje pažnje, koncentracije, memorije, logičko-analitičkih sposobnosti”, kazala je  Milica Dosev Stojanović iz ove škole stranih jezika.

Zahvaljujući se na donaciji, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović se založio i za neformalni vid obrazovanja, a inicijativu ocenio kao vrlo značajnu.

Ovaj program nam ukazuje na to koliko je um važno oruđe svakog čoveka, a danas u informacionom dobu, i naš najbolji računar”, istako je Cvetanović.

Stipendije su dobile sledeće škole: “Svetozar Marković”, “Vasa Pelagić”, “Trajko Stamenković”, “Josif Kostić”, “Vožd Karađorđe”, “Kosta Stamenković” i “Vuk Karadžić”.

Kroz ovu besplatnu metodu učenja i sticanja veština proći će najbolji učenici, a selekcija će se obaviti na kraju radionica koje prethode osmomesečnoj obuci..

Milica Ivanović
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Stipendije za leskovačke učenike za program “SuanPan”

Izvor: JUGpress.com, 25.Nov.2016

LESKOVAC..Direktorima sedam leskovačkih škola uručeno je danas 14 stipendija za učenike koji će učestvovati u programu „SuanPan“...Reč je o međunarodno licenciranom projektu, čiji je nosilac licence Centar Pro-mens iz Niša, za isticanje potencijala i jačanje pažnje, memorije, koncentracije...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.