Stanari leskovačke Dubočice: Želimo obustavu planirane gradnje

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jul.2019, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanari leskovačke Dubočice: Želimo obustavu planirane gradnje

Još jednom su se Leskovčani koji žive u naselju Dubočica okupili kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukom da se na postojećim dečjim igralištima izgrade nove zgrade. Dodatnu urbanizaciju, kako kažu, ne žele, a nadležne pozivaju da ovu odluku povuku.

Dva meseca traje borba građana protiv zidanja novih zgrada. I na sinoćnjem skupu su ponovili da ne žele uništavanja drveća i zelenila, a vlastima poručili da ne politizuju njihov skup. Ponovili zahteve, foto: Bojana Antić
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Mi se ovde okupljamo kao građani koji imaju pravo da iskažu svoje mišljenje. Čuli smo da je u isto vreme planiran sastanak saveta Mesne zajednice, te ovom prilikom vladajuću partiju pozivamo da ne politizuje naš skup. Mi samo želimo da se i naš glas čuje - rekli su građani.

Ipak, “kontramitinga”, kako su sastanak saveta Mesne zajednice pojedini građani nazivali, nije bilo, a i ovo okupljanje prošle je mirno, uz podsećanje na zahteve građana.

Dodali su i da nisu bili informisani da je zemljište otuđeno, kao i da je u planu bilo kakva dogradnja.

Podsetimo, izgradnja se planira između postojećih blokova S4, S5 i S6.

Negodovanje i okupljanje nezadovoljnih Leskovčana počelo je pre 2 meseca kada su saznali da je urbanističkim planom predviđeno zidanje novi zgrada na mestu gde se trenutno nalaze dečja igrališta.

I dok građani od zahteva, koje su uputili peticijom, ne odustaju, nadležni uveravaju da je sve urađeno po pravilima i da će izgradnja novih stambenih jedinica pomoći “oživljavanju” naselja.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.