Stadion u Leskovcu: Ni Čola, ni Vučić, ni reprezentacija - već Željko Samardžić i Dubočica

Izvor: JužneVesti.com, 22.Avg.2023, 10:41

Stadion u Leskovcu: Ni Čola, ni Vučić, ni reprezentacija - već Željko Samardžić i Dubočica

Želja gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da na otvaranju novog stadiona "Dubočica" peva balkanska zvezda Zdravko Čolić nije ispunjena, a nije se ostvario ni najavljen dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića ili dolazak reprezentacije Srbije. Na otvaranju novog stadiona u Leskovcu odigrana je prva zvanična utakmica u kojoj je Dubočica savladala Novi Sad sa 2:1, a sat vremena ranije bio je održan prijem za Željka Samardžića koji je nastupio >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na Roštiljijadi.

Istorijski dan za sportski Leskovac; foto: printscreen, Prva liga Ni Čola, ni Vučić, ni reprezentacija Srbije, kako je krajem marta najavio gradonačelnik Goran Cvetanović, već prijem za Željka Samardžića koji je pevao prve večeri 33. Roštiljijade.

Prijem za Željka Samardžića na gradskom stadionu u pres sali - ulazi se sa zapadne strane na vip ulaz (kad se uđe na ulaz kod parka, ide sa desne strane stadiona) - bila je najava Gradske kuće iz Leskovca.

Slika za istoriju; foto: printscreen, Prva liga Raniji najavljeni dolazak Aleksandra Vučića nije se ostvario jer je predsednik Srbije u Grčkoj na sastanku lidera regiona, koji organizuje grčki premijer Kirijakos Micotakis. Tri dana ranije je Vučić u jutarnjem programu RTS-a najavio da otvara stadion u Leskovcu, ali to se nije desilo.

Idem, otvaram stadion u Leskovcu. Čukarički igra sedam dana posle toga. To je stadion koji pripada državi Srbiji. Naći ćemo operatora za stadione, nećemo to da ostavljamo lokalnim samoupravama. Predivan je stadion. Završili smo mnogo stadion mnogo ranije, mogli smo da ga otvorimo februara, ali ubila nas ta hibridna trava, to je sve uradio FSS uz podršku UEFA. Otvaramo stadion, otvaramo bolnice, Dom zdravlja, mnogo toga imamo da otvaramo, fabrike u Nišu, Čačku - rekao je Vučić.

Zastava sa likom Radoša Cerovića, junaka sa Košara; foto: printscreen, Prva liga Stadion kapaciteta 8.136 mesta bio je skoro pun, a publika je mogla da vidi pobedu svog tima pošto je u trećem kolu Prve lige Dubočica savladala Novi Sad. Pre meča sa razglasa su se čule pesme Pukni zoro i Veseli se, srpski rode. A onda su se svetla ugasila, publika je osvetljavala mobilnim telefonima i igrači su izašli na teren praćeni aplauzima.

Poveli su gosti već u 5. minutu prelepim golom Nikole Čolića iz slobodnog udarca. Publika nije napuštala svoje ljubimce, a onda je u 28. minutu Đorđe Belić doneo radost golom sa 20 metara.

U prvom minutu drugog poluvremena Stefan Đurić je u solo akciji došao do gola gostiju i ubacio loptu u mrežu za vođstvo Dubočice, ali i konačan rezultat meča.

Bila je ovo druga pobeda leskovačke ekipe ove sezone, prva u svom novom domu, a u narednom kolu igra protiv Grafičara u gostima.
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Zdravko Čolić

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.