Srušila se stara Vlajčićeva fabrika, izbegnuta velika nesreća

Izvor: juGmedia, 01.Sep.2013, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušila se stara Vlajčićeva fabrika, izbegnuta velika nesreća

LESKOVAC – U centru Leskovca urušio se danas deo stare napuštene zgrade fabrike Sapunara i slupao jedan automobil, ali je na sreću izbegnuta nesreća jer tu prolazi veliki broj dece i odraslih.

Deo krova i potporni krovni zid jedne od dve zgrade nekadašnje fabrike porodice Vlajčić srušio na Masarikovom trgu oko 11 časova i oštetio putničko vozilo „reno >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << klio“ Dragane Spasić.

„Sva se tresem, mogla sam da nastradam, a uvek tu parkiram i kada sa sobom vodim dete“, priča Spasićeva, koja radi u obližnjoj Turističkoj organizaciji Leskovca.

Stare napukle zgrade nalaze se u dvorištu Leskovačkog kulturnog centra, koji je, zapravo, smešten u upravnoj zgradi nekadašnje fabrike Sapunara.

Aleksandar Nedeljković, magacioner u marketu „Jugoživ“, veli da je rušenje zgrade odjeknulo kao bomba.

„Čuo sam pad jedne ili dve cigle, na šta smo inače navikli, a zatim je nešto odjeknulo kao eksplozija, razorna bomba. Ništa se nije videlo od velike prašine. Kad se slegla ugledao sam urušen krov, odvaljen potporni zid i slupan automobil. Prava je sreća što niko nije stradao“, priča.

On i njegove kolege i prijatelji kažu da su dve stare zgrade velika opasnost jer pored njih dnveno prođe najmanje po stotinak ljudi, pretežno dece.

„Stalno otpada malter, padne po koja cigla, deo krova, staro gvožđe se odvali.“, objašnjava Miroslav Petković.

Oni, tvrde, godinama prijavljuju slučaj naherenih Vlajčićevih nacionalizovanih fabrika, ali niko ne reaguje.

„A tu svakoga dana prođe na desetine dece i odraslih. Deca koja vežbaju po raznim sekcijama u Kulturnom centru, kao i oni koji tamo rade, koriste ulaz iz ovog dvorišta, prolaze pored starih zgrada. A ovde se parkiraju i automobili. Bojim se nesreće“, zabrinut je Nedeljković.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Izbenuta tragedija: Urušio se deo stare fabrike sapuna u Leskovcu

Izvor: Blic, 01.Sep.2013

LESKOVAC - Deo krova i potporni krovni zid jedne od dve zgrade nekadašnje fabrike sapuna porodice Valčić urušio se juče u centru Leskovca, na Masarikovom trgu oko 11 sati, i oštetio putničko vozilo „reno klio“ Dragane Spasić. Odjeknulo kao eksplozija: Dragana Spasić pored uništenog automobila..-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.