Srpska liga Istok : “Temnić 1924” samuje na vrhu tabela

Izvor: JUGpress.com, 01.Okt.2018, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska liga Istok : “Temnić 1924” samuje na vrhu tabela

LESKOVAC-GADŽIN HAN

Posle odigranih osam kola na srpskoligaškom ,,Istoku”ekipa povratnika Temnića 1924 iz Varvarina nalazi se na prvom mestu sa 22 osvojena boda, čak četiri više od drugoplasiranog Zaplanjca iz Gadžinog Hana. Varvarinci u prethodnih osam kola nijednom nisu teren napustili pognutih glava, što govori da se ekipa brzo konsolidovala posle ispadanja iz Prve lige Srbije, i da sada želi ekspresno da se >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << vrati u prvoligaško društvo.

Posle promene na trenerskoj klupi leskovačke Dubočice i smene trenera Gorana Đorđevića, novi strateg Goran Radević nije mogao ništa pozitivno da promeni od kako mu je dodeljena dirigentska palica.

Očigledno je da leskovački srpskoligaš se nalazi u velikoj krizi i to u svim segmentima klupskog života. I to traje već godinama i klub sve više ide ka provaliji iz koje se zapravo nije ni izašao. Izgleda da su od Dubočice svi digli ruke,a najveća odgovornost je na gradskom rukovodstvu, kome je fudbalska Dubočica poslednja rupa na svirali. Gradski čelnici morali bi već jednom da preduzmu nešto u spašavanju kluba i da tamo postave ljude od znanja i fudbalskog autoriteta i integriteta, i da najzad obezbede potrebna sredstva kako bi klub mogao nesmetano da radi i živi. Ovako, ne piše se dobro Dubočici.

Osnovna karakteristika 8.kola je da nijedna gostujuća ekipa nije se radovala pobedi. Do boda, kao gosti došle su ekipe Car Konstantina, Jedinstva iz Bošnjaca i Zaplanjca iz Gadžinog Hana.

Leskovački srpskoligaš Dubočica pretrpeo je poraz u Varvarinu sa 4:2 od lidera na tabeli ekipe Temnića 1924, dok su fudbaleri Jedinstva iz Bošnjaca svoju mrežu uspeli da sačuvaju netaknutom na terenu Sinđelića u Nišu. Radan iz Lebana doživeo je minimalan poraz u meču sa paraćinskim ,,staklarcima” na domaćem terenu SFS borca. Jedinu pobedu od ekipa sa teritorije FSJO izvojevali su fudbaleri Moravca Orion koji su sa 3:2 savladali paraćinsko Jedinstvo.

Rezultati 8.kola: Sinđelić – Jedinstvo (B) 0:0, SFS Borac – Radan 1:0, Trstenik PPT – Radnički (S)4:1,.

Rtanj – Car Konstantin 0:0, Jagodina Tabane – Zaplanjac 0:0, Temnić 1924 – Dubočica 4:2, Dunav – Pukovac 4:1, Moravac Orion – Jedinstvo 3:2, Radnički (P) – Budućnost 5:0.

U subotu i nedelju od 15 časova igraju se utakmice 9.kola, a sastaju se: Budućnost – SFS Borac, Jedinstvo (P) – Radnički (P), Pukovac – Moravac Orion, Dubočica – Dunav, Zaplanjac – Temnić 1924, Car Konstantin – Jagodina Tabane, Radnički (S) – Rtanj, Jedinstvo (B) – Trstenik PPT, Radan – Sinđelić.

ZONA ,,JUG”

Iznenađenje u Pirotu

TANASKO RAJIĆ PAO PRED SLOGAŠIMA

Posle, ne baš, sjajnog početka jesenje sezone fudbaleri leskovačke Sloge ulaze u pravu takmičarsku formu. Pobeda u Pirotu protiv domaće ekipe Tanaska Rajića po mnogima je veliko iznenađenje. Dobrom taktičkom postavkom i borbenom igrom fudbaleri Sloge primorali su domaće fudbalere da polože oružje i da se zonaš iz Leskovca vrati kući sa sva tri boda.

Vlasina je opet razočarala svoje navijače. Sa gostovanja iz Brzog broda fudbaleri ,,Rosuljaca” vratili su se kući samo sa jednim bodom u meču koji je završen nerešenim ishodom 1:1. Neubedljivi sudija meča Milovan Kostić iz Surdulice drastično je oštetio Vlasotinčane, jer sredinom prvog dela igre nije dosudio više nego očigledan kazneni udarac za goste, koga su videli svi na terenu pored reke Nišave, osim njega samog. Naravno, i sudijske greške su sastavni deo jednog fudbalskog meča, ali poražavajuća je istina, da su sami fudbaleri Vlasine iskazali malodušnost i bezidejnost u igri. Ukoliko vlasotinački zonaš pledira na najviši plasman, fudbaleri bi morali mnogo više borbenosti i želje za pobedom da iskažu na samom fudbalskom terenu, jer teren je jedino mesto gde se iskazuje fudbalska vrednost i znanje.

Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja sa 4:1 izgubilo je meč u Trgovištu od domaće pčinje, dok su fudbaleri Puste reke iz Bojnika poraženi sa 2:0 na gostovanju u Dimitrovgradu od domaćeg Balkanskog. U Medveđi domaća Jablanica stigla je samo do jednog osvojenog boda u susretu sa Jedinstvom iz Pirotu, u meču koji je okončan remijem 1:1. I ako igrački skoro potpuno nov igrački sastav ekipe Budućnosti, mimo svih očekivanja za sada igra veoma dobro. I, što je najvažnije osvaja i dragocene bodove. U subotu na svojoj ,,Dubravi” dobrom i sigurnom igrom sa 2:1 savladana je ekipa Mladosti iz Medoševca. Rezultati 7.odigranog kola: Pčinja – Jedinstvo (GS) 4:1, Balkanski – Pusta reka 2:0, Brzi brod – Vlasina 1:1, Jablanica – Jedinstvo (P) 1:1, Mladost (B) – Morava 1:2, Tanasko Rajić – Sloga 0:1, Budućnost – Mladost (M) 2:1, OFK Niš – Vrnjska banja 4:2.

Parovi narednog 8. kola, koje je na programu u subotu i nedelju i počinju od 15 časova.:

Jedinstvo (GS) – Vranjska banja, Mladost (M) – OFK Niš, Sloga – Budućnost, Morava – Tanasko rajić, Jedinstvo (P) – Mladost (B), Vlasina – Jablanica, Pusta reka – Brzi brod, Pčinja – Balkanski.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.